Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: Τι κατήγγειλαν φοιτητές στην Κρήτη μετά το θάνατο του Γερμανού καθηγητή

Κοροναϊός: Τι κατήγγειλαν φοιτητές στην Κρήτη μετά το θάνατο του Γερμανού καθηγητή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά το θάνατο του Γερμανού επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από covid-19 υπήρξε η διαβεβαίωση ότι έγινε έλεγχος και όλοι οι φοιτητές και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του είναι καλά στην υγεία τους.

Σε ανακοίνωσή της «Πρωτοβουλίας Μεταπτυχιακών φοιτητών» οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δεν τους έγιναν διαγνωστικά τεστ και με δική τους πρωτοβουλία επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ζήτησαν ακόμη δωρεάν τεστ για όλους και όχι εμπορευματοποίηση της υγείας.

Αναλυτικά, η καταγγελία τους:

Το προηγούμενο διάστημα, η τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα ήρθε αντιμέτωπη με τον χαμό του Γερμανού επισκέπτη ερευνητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είχε προσβληθεί από τον SARS-CοV-2.

Από την ίδια κιόλας μέρα, ρεπορτάζ αφιερωμένα στην υπόθεση του καθηγητή άρχισαν να δημοσιεύονται σε τοπικής, αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα.

Σε ένα από αυτά τα ρεπορτάζ, ο διευθυντής καθηγητής της πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η., ο οποίος είχε αναλάβει την παρακολούθηση του ασθενή άφησε να εννοηθεί ότι έπειτα από έλεγχο όλοι οι φοιτητές, καθώς και όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, είναι υγιείς.

Στην πραγματικότητα όμως, δεν διενεργήθηκε το διαγνωστικό τεστ σε κανένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο σεμινάριο του καθηγητή.

Αντ’ αυτού, καθηγητές και φοιτητές έπειτα από δική τους πρωτοβουλία επικοινώνησαν, παρά τις δυσκολίες, με τον Ε.Ο.Δ.Υ .και απομονώθηκαν για 14 μέρες περιμένοντας την πιθανή εμφάνιση κάποιου συμπτώματος, επικοινωνώντας τακτικά μεταξύ τους σε μια προσπάθεια τους να χαρτογραφήσουν την πιθανή συμπτωματολογία.

Το περιστατικό αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί μία «αθώα παρεξήγηση».

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και ενώ ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες, το διαχρονικά αποδυναμωμένο σύστημα υγείας έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει.

Το κράτος εν μέσω πανδημίας, επιλέγει να ξοδεύει εκατομμύρια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και κανάλια ενώ όσον αφορά την υγεία ψάχνει εθελοντές να «πληρώσουν τα σπασμένα».

Το υγειονομικό προσωπικό ανταμείβεται με χειροκροτήματα αντί για ικανοποιητικούς μισθούς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και στα ύποπτα κρούσματα αντί για τεστ και νοσηλεία, «χορηγείται» εγκλεισμός κατ’ οίκων μέχρι την επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει δηλώσει ρητά ότι αναγκαίο μέτρο αποτελεί η διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, με έμφαση στα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ωστόσο, το κράτος επιμένει να μεταθέτει την ευθύνη στον καθένα ατομικά, αποφεύγοντας να αναλάβει τις δικιές του ευθύνες, ενώ αποκρύπτει το κόστος που θα έχει σε ανθρώπινες ζωές η εγκληματική πολιτική του. Εγκλεισμός και μέτρα απομόνωσης δεν συνεπάγονται αδράνεια και σιωπή.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο υγειονομικό προσωπικό και στηρίζουμε τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ.

Πρωτοβουλία Μεταπτυχιακών Φοιτητών Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr