ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια νέα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν κορωνοϊό

Ποια νέα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέα συμπτώματα τα οποία ενδεχομένως να παραπέμπουν σε κορωνοϊό, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των συντακτών του υπουργείου Υγείας ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

«Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να μας οδηγήσουν στην υποψία πως έχουμε τη νόσο, τοποθετήθηκε πρόσφατα επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προσέθεσε κάποια περαιτέρω συμπτώματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας», σημείωσε αρχικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Περιλαμβάνουν εκτός από τα γνωστά μας, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο.

»Προσέθεσαν τις κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, τις μυαλγίες, την κεφαλαλγία, δηλαδή τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και την ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης.

»Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;

ΕΟΔΥ: 180 κρούσματα της νόσου των λεγεωναρίων στην Ελλάδα το 2025

Αλεπούδες κοντά σε κατοικημένες περιοχές – Συστάσεις προστασίας προς το κοινό

Υπ. Υγείας: Οδηγίες προστασίας από τον καπνό των πυρκαγιών – Ποιοί κινδυνεύουν περισσότερο

Λαγοκέφαλος: Θανατηφόρες επιθέσεις στην Αν. Μεσόγειο – Οι κίνδυνοι από δηλητηρίαση και δαγκώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr