Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τελικές αποφάσεις για τη χρήση μάσκας: Που είναι υποχρεωτικές – Οι αναγκαίες αποστάσεις

Οι τελικές αποφάσεις για τη χρήση μάσκας: Που είναι υποχρεωτικές – Οι αναγκαίες αποστάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα 4 Μαΐου με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, για την υγιεινή χεριών, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε και την χρήση της μάσκας, γνωστοποίησε η Υγειονομική Επιτροπή.

Τι ισχύει σε κάθε περίπτωση δραστηριότητας

ΓΡΑΦΕΙΑ: Απόσταση μεταξύ ατόμων 1,5 μ. Μη υποχρεωτική η μάσκα για τους εργαζόμενους και κοινό αλλά με σύσταση χρήσης. Αναλογία τετραγωνικών μέτρων: 1 άτομο ανά 10 τμ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ- ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ: Απόσταση μεταξύ ατόμων 1,5 μ. Μη υποχρεωτική η μάσκα για προσωπικό και κοινό αλλά με σύσταση χρήσης. Αναλογία τετραγωνικών μέτρων: 1 άτομο ανά 7 τμ.

ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ: Απόσταση μεταξύ ατόμων 1,5 μ. Μη υποχρεωτική η μάσκα για εφημέριους, ψάλτες κλπ και ποίμνιο αλλά,με σύσταση χρήσης. Αναλογία τετραγωνικών μέτρων: 1 άτομο ανά 10 τμ.

ΕΣΤΙΑΣΗ (Εξωτερικός χώρος): 2 μέτρα μεταξύ τραπεζιών. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό, μη υποχρεωτική για το κοινό. Αναλογία τετραγωνικών μέτρων: 1 άτομο ανά 3 τμ εξωτερικού χώρου, έως 4 άτομα ανά τραπέζι.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Απόσταση μεταξύ ατόμων 1,5 μ. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό, μη υποχρεωτική για τους πελάτες. Αναλογία τετραγωνικών μέτρων: 1 άτομο ανά 15 τμ.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε αναφέρεται επίσης σχετικά με τα μέτρα προστασίας:

-Εφαρμόζονται μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Αναφορικά με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και κατηγορίες αυτών, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους συνάθροισης κοινού προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, θα μπορούν (με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών) να εφαρμόζονται τα παρακάτω μέτρα:

α) Υποχρεωτική χρήση μάσκας,

β) Μέτρα τήρησης μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά ορισμένη επιφάνεια και ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους,

γ) Μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας,

δ) Ειδικοί κανόνες λειτουργίας.

Στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με ειδικότητες διασώστη – πληρώματος ασθενοφόρου, νοσηλευτή, τεχνικού συνεργείου, καθαριστή – καθαρίστριας και ιατρού χορηγείται ετήσια ειδική αποζημίωση για την αγορά ή αντικατάσταση της προβλεπόμενης υπηρεσιακής στολής, η οποία είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ραγίζει καρδιές η Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έπεσαν τα μαλλιά και τα νύχια μου»

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr