ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπουργείο Υγείας,


















































Ηλιούπολη: Συνελήφθη 33χρονος πορνοστάρ γιατί είχε βγάλει στο «κλαρί» δύο 16χρονες
Οι στολές της Διαστημικής Δύναμης του Τραμπ προκαλούν αντιδράσεις
Το Ισραήλ χάνει γιατρούς με σχεδόν πενταπλάσιο ρυθμό από ό,τι στο παρελθόν
Νέα οδική γέφυρα Ρωσίας-Βόρειας Κορέας
Ουκρανία: Νέο μεγάλο σκάνδαλο με κυβερνητικές συμβάσεις δισ. ευρώ για ελαττωματικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στα σκαριά βρίσκεται ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που θα καθιστά υποχρεωτικό το αγροτικό για όλους τους νέους γιατρούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, η υπηρεσία υπαίθρου θα είναι υποχρεωτική για διάστημα ενός έτους σε μονάδες της περιφέρειας και θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη ειδικότητας.
Στόχος του μέτρου είναι οι περίπου 1.000 ετησίως, απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών να κατευθύνονται σε άγονες περιοχές, ώστε να υπάρξουν επαρκής στελέχωση απομακρυσμένων μονάδων και καλύτερη υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.
Σήμερα η υπηρεσία υπαίθρου για τους γιατρούς είναι υποχρεωτική αλλά μόνο στα χαρτιά, καθώς δεν προσδιορίζεται ο χρόνος πραγματοποίησης της. Έτσι, οι περισσότεροι γιατροί αiαιτούνται ένταξης σε εκπαίδευση για απόκτηση ειδικότητας και ξεκινούν το «αγροτικό» τους. Σε περίπτωση που εν τω μεταξύ εγκριθεί η αίτησή τους για ειδικότητα, διακόπτουν το «αγροτικό» και το συνεχίζουν μετά την εκπαίδευση. Ωστόσο, με το καθεστώς αυτό οι γιατροί φτάνουν σε ηλικίες στις οποίες δεν είναι εύκολο να συμπληρώσουν την οφειλόμενη υπηρεσία υπαίθρου, με αποτέλεσμα οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας με αποφάσεις τους να τους απαλλάσσουν τελικά από το «αγροτικό».
Οι παράμετροι της απόφασης είναι υπό αξιολόγηση και η σχετική ρύθμιση αναμένεται το επόμενο διάστημα.























































