Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έμφραγμα στην Αθήνα από τον «Μεγάλο Περίπατο» του Μπακογιάννη

Έμφραγμα στην Αθήνα από τον «Μεγάλο Περίπατο» του Μπακογιάννη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για γερά νεύρα η οδήγηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας των έργων που γίνονται στην Πανεπιστημίου στα πλαίσια του Μεγάλου Περιπάτου.

Τα αυτοκίνητα έχουν στη διάθεσή τους τις μισές λωρίδες κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να «φρακάρουν» τα ΙΧ.

Η επέκταση του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας και στην οδό Πανεπιστημίου, ξεκίνησε χθες Κυριακή.

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού;

»Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν.

»Ανοιχτή για όλους», ανέφερε χθες σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος προφανώς αγνοεί ότι η πρωτεύουσα δεν έχει την πολεοδομία που μπορεί να υποστηρίξει τέτοιους περιπάτους.

Και μόνο ανοιχτή για όλους δεν θα είναι η Αθήνα. Μόνο για τους «εναλλακτικούς».

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που θα καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.

Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Μεγάλη είναι η οργή στους Αθηναίους, από τον εξωπραγματικό σχεδιασμό, που εκτελείται μέσα στο καλοκαίρι, σε υψηλές θερμοκρασίες και με τον κορωνοϊό να ενεδρεύει.

Η δημοτική Αρχή αποφάσισε να καταστήσει το Κέντρο της πρωτεύουσας απροσπέλαστο στα ΙΧ, αναγκάζοντας τους πολίτες να διανύουν μεγάλες αποστάσεις πεζοπορίας, ιδρώνοντας και ταλαιπωρούμενοι για να πάνε στις εργασίες τους και να συνωστίζονται ακόμα περισσότεροι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και όλα αυτά γιατί; Για να κάνει μια μειοψηφία βόλτα με ποδήλατα στο Κέντρο;

Προφανώς οι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση ότι ζουν στην Ελλάδα και ότι καθιστώντας το Κέντρο «απαγορευμένη ζώνη» δεν υλοποιούν τίποτα παρά μόνο πρόχειρες ιδεοληψίες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν για την Αθήνα αποφασίζουν άνθρωποι που δεν ζουν καν στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Αθήνα παρέθεσε δείπνο Ιφτάρ για την προώθηση του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα 63χρονο

Χωρίς ταξί επ’ αόριστον η Ελλάδα από την Τρίτη 17/3

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Αθήνα: Συνελήφθη αστυνομικός για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr