Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Σε εγρήγορση οι Αρχές στη Θράκη – Αρνητικά 189 δείγματα στο Αγίασμα Ροδόπης

Κορωνοϊός: Σε εγρήγορση οι Αρχές στη Θράκη – Αρνητικά 189 δείγματα στο Αγίασμα Ροδόπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές Αρχές στη Θράκη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα και είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί σε απόλυτη απομόνωση η περιοχή του Εχίνου στην Ξάνθη και να μπει καραντίνα ο οικισμός «Αγίασμα» στην περιοχή του Ιάσμου Ροδόπης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η περιοχή του Εχίνου μετρά έξι θανάτους από τον Covid-19 τις τελευταίες ημέρες, καθώς μία 70χρονη με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Κατά την ίδια πηγή, από τα 24 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο τα 18 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη και δύο στη Ροδόπη.

Αισιοδοξία πάντως γεννά το γεγονός πως και τα 189 δείγματα που λήφθηκαν από κατοίκους στο Αγίασμα Ροδόπης είναι αρνητικά, ενώ σήμερα – σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση – αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλα 74 δείγματα που ελήφθησαν χθες.

Υπενθυμίζεται πως μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, αποφασίστηκε χθες να τεθεί σε αυστηρή καραντίνα η κοινότητα του Εχίνου με περιορισμό κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε αυστηροποίηση των ήδη ισχύοντων μέτρων ως εξής:

Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ όλο το 24ωρο πλην μετάβασης τους σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά την μετάβαση τους σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.

Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων.

Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market).

Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ έως και τις 25 Ιουνίου οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr