Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πειραιάς, Ραφήνα,

Μπαράζ ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για να βρεθούν νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από τα νησιά.

Θα γίνουν 3.000 έλεγχοι και θα υπάρξει ενημέρωση μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ θα γίνονται έλεγχοι για να εντοπιστούν όσοι έχουν κορωνοϊό και να μην συνεχιστεί η αλυσίδα στην Αττική.

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επιδημιολογικός δειγματοληπτικός έλεγχο στα λιμάνια Πειραιώς και Ραφήνας για τους εισερχόμενους στην Αττική ταξιδιώτες, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και στόχο την ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν από τις διακοπές ώστε να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα, και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στην Αττική, (πάνω από 3.000 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί), θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του Ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης της COVID -19 στην κοινότητα.

Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Συνελήφθη 43χρονη για κλοπές – Τραυμάτισε μια νοσηλεύτρια και έναν αστυνομικό

Αίγινα: Αλβανός βίαζε νεαρή υπό την ένοχη σιωπή της μητέρας της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr