Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κακοκαιρία «Κίρκη» σε συνδυασμό με αφρικανική σκόνη – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Κακοκαιρία «Κίρκη» σε συνδυασμό με αφρικανική σκόνη – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, δείχνουν ότι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

Τα ισχυρά φαινόμενα που προκαλεί η νέα κακοκαιρία «Κίρκη», αρχικά αναμένονται στο Ιόνιο (κυρίως στα νησιά του κεντρικού και νότιου πελάγους), στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Βαθμιαία θα επηρεαστούν η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες.

Από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οδηγίες και συστάσεις του γγ Πολιτικής Προστασίας

Οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες εξέδωσε την Τρίτη με έκτακτη ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το σύνολο των υπηρεσιών της βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Ο χειμώνας 2023-2024 είναι θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr