Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Κεντρική Κλινική Αθηνών» θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ 35 κλίνες – Έτοιμη και για την πρώτη γραμμή εναντίον του COVID-19

Η «Κεντρική Κλινική Αθηνών» θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ 35 κλίνες – Έτοιμη και για την πρώτη γραμμή εναντίον του COVID-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με γραπτή της ανακοίνωση την Παρασκευή, η ιδιωτική «Κεντρική Κλινική Αθηνών» έκανε γνωστό ότι συνδράμει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτοβούλως. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Κεντρική Κλινική Αθηνών, πιστή στην αποστολή της “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”, προτίθεται να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα που δοκιμάζονται από τον COVID-19, ως εξής:

»1. Άμεσα, θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ το 25% των κλινών της (ήτοι 35 κλίνες), προκειμένου να νοσηλεύονται non COVID περιστατικά που σήμερα επωμίζονται οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

»2. Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών του ΕΣΥ για επείγοντα περιστατικά που διακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ, όπως ορθοπεδικά, χειρουργικά, παθολογικά κλπ, στο πλαίσιο της άδειας λειτουργίας της.

»3. Συστήνει επιστημονική επιτροπή προκειμένου να εκπονηθεί εσωτερικό σχέδιο και να προετοιμαστεί η νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ, και σε κοινούς μονόκλινους θαλάμους της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

»4. Υλοποιεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης (intensive course), διάρκειας 30 ωρών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας κας Κυριακής Κανελλακοπούλου και την ευθύνη του ΔΣ της Κλινικής, ώστε να στελεχωθεί η νέα μονάδα COVID, με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής.

»Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υποστηρίζεται από τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, (ας μην το παραβλέπουμε), και να συμμετέχουμε ενεργά, ακόμα και στην πρώτη γραμμή, εναντίον του COVID-19, καλύπτοντας και περιστατικά νοσούντων εάν αυτό μας ζητηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει, για το ΔΣ της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr