Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύψας: «Εστία διασποράς είναι τα σπίτια – Χριστούγεννα μόνοι μας, καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας»

Σύψας: «Εστία διασποράς είναι τα σπίτια – Χριστούγεννα μόνοι μας, καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Χριστούγεννα,

Υπέρ της παράτασης του περιορισμού κυκλοφορίας (lockdown) μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου τάχθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί προσωπική του άποψη και ότι θεωρεί την ημερομηνία πιο ιδανική από τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η λελογισμένη άρση του lockdown από τις 21 Δεκεμβρίου θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια στο σύστημα, καθώς εκτίμησε πως με την άρση των μέτρων θα αυξηθούν και τα κρούσματα.

Επιπλέον, ο κ. Σύψας σημείωσε πως την ημέρα που θα ανοίξει η κοινωνία θα υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού ενώ υπενθύμισε πως ελάχιστοι Έλληνες έχουν αντισώματα.

Οι περισσότεροι δεν έχουν αντισώματα και ότι ο καιρός ευνοεί την διασπορά που σημαίνει ότι τις επόμενες 15 – 20 ημέρες θα αρχίσουν τα κρούσματα να ανεβαίνουν.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «όλα αυτά τα στοιχεία δεν με κάνουν καθόλου αισιόδοξο» και ανέφερε πως θα πρέπει να ξεχάσουμε το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου.

Προειδοποίησε ότι «δεν θα κάνουμε κανονικές γιορτές, μην έχουμε την ιδέα ότι θα έχουμε πλήθη καταναλωτών στα καταστήματα».

Κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση, εστία διασποράς είναι τα σπίτια.

«Χριστούγεννα μόνοι μας. Καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, αν η σταδιακή άρση του lockdown ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου, τότε θα υπάρξει άνοιγμα των σχολείων.

Αν όμως η άρση ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου, το άνοιγμα των σχολείων δεν θα έχει νόημα και η αρχή θα γίνει με το λιανεμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Μία ευχή γίνεται δύο εφέτος τα Χριστούγεννα με τα Ευχοστολίδια – Για κάθε παιδική ευχή που πραγματοποιείς, ο ΟΠΑΠ, μέλος της Allwyn, κάνει ακόμη ένα παιδί να χαμογελά

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Πότε ξεκινάει το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Διαθέσιμο για πρώτη φορά το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr