Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελειώνει η περίοδος ανομβρίας – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη νέα εβδομάδα

Τελειώνει η περίοδος ανομβρίας – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη νέα εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καταιγίδες,

Τελειώνει η μακρά περίοδος ανομβρίας για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, καθώς το επόμενο διάστημα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να δώσουν αξιόλογες βροχοπτώσεις, αρχής γενομένης από το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Το πρώτο από τα βαρομετρικά χαμηλά, ερχόμενο από τα δυτικά, θα συνοδεύεται από έντονα φαινόμενα, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς επίσης πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά και νότια.

Βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, ενώ στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, ιδίως από το βράδυ της Κυριακής. Βροχές θα εκδηλώνονται στη νοτιοδυτική χώρα έως τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τα φαινόμενα αναμένεται να περιορισθούν στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικότερα, αύριο αρχικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Ασθενέστερα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 18, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν, δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ιδιαίτερα από αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες. από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Ο χειμώνας 2023-2024 είναι θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr