Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές που ύψωσαν πανό που έγραφε «ΠΕΙΝΑΜΕ» έξω από το Μαξίμου

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές που ύψωσαν πανό που έγραφε «ΠΕΙΝΑΜΕ» έξω από το Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πανό με τη λέξη «πεινάμε» άνοιξαν το πρωί τρεις συνδικαλιστές εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αμέσως σχεδόν μετά την προσαγωγή τους. Με το πανό ήθελαν να κάνουν γνωστά τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου τους από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι τρεις εργαζόμενοι στην εστίαση προσήχθησαν λίγο μετά τις 9.00 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου γιατί άνοιξαν πανό που αναφέρεται στα προβλήματα του κλάδου λόγω lockdown.

Οι εργαζόμενοι, φορώντας μάσκες και έχοντας στείλει μηνύματα για την έξοδό τους, κατέβηκαν την Ηρώδου Αττικού και έφτασαν απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου όπου άνοιξαν το πανό.

Οι τρεις εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, απ’ όπου αποχώρησαν λίγο αργότερα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες καθώς δεν προέβησαν σε κάποια παράβαση, ενώ τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον COVID-19.

Όπως ανέφερε στο Open ο πρόεδρος εργαζομένων τουρισμού επισιτισμού κ. Γιώργος Χότζογλου «τρία άτομα προσπαθήσαμε να ανοίξουμε ένα πανό».

«Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα».

«Προτιμήσαμε να στείλουμε το μήνυμά μας τρεις εκπρόσωποι κι όχι να εξαγγείλουμε κινητοποίηση και να κατεβάσουμε στο δρόμο 1.500 άτομα» πρόσθεσε.

ΓΣΕΕ: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική προσαγωγή

Νωρίτερα, ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική κατήγγειλε η Γενική Ομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, καθώς επίσης και του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, επειδή όπως υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, προχώρησαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία, με σύνθημα #ΠΕΙΝΑΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό έχουν βιώσει κατά κόρον τα τραγικά -και στην αγορά εργασίας- αποτελέσματα της πανδημίας και σήμερα οι τρεις συνδικαλιστές προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχοντας μαζί τους νόμιμη άδεια μετακίνησης ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ.

»Μία Ομοσπονδία, η οποία, σεβόμενη τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid, ανέστειλε την 24ωρη απεργία που είχε αποφασίσει για τις 10 Νοεμβρίου και την απεργιακή της συγκέντρωση», τονίζει η ΓΣΕΕ.

«Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, όπως και οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούν, ενδιαφέρονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και θέλουν να τελειώσει εδώ και τώρα αυτός εφιάλτης για να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

»Γι’ αυτό, αντί των χιλιάδων μελών τους που πεινάνε λόγω πανδημίας, στο δρόμο σήμερα απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκαν μόνο τρεις συνδικαλιστές για να αναρτήσουν ένα πανό.

»Μάλλον παίζει ρόλο ο τόπος για να χαρακτηριστεί μία μετακίνηση άσκοπη ή παράνομη», προσθέτει.

«Αφού η κυβέρνηση ενδιαφέρεται τόσο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, να φροντίσει άμεσα να τερματίσει τις παράνομες μετακινήσεις τους χώρους εργασίας, με τις ψευδείς βεβαιώσεις αδήλωτων και σε αναστολή εργαζομένων ή δηλωμένων με τηλεργασία.

»Να κλείσει κάθε “παράθυρο” νομικό που επιτρέπει να δηλώνονται οι αναστολές των εργαζομένων στο τέλος κάθε μήνα και όχι, όπως είναι το σωστό, στην έναρξη της αναστολής εργασίας.

»Να λάβει εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, αλλά και όλων των εργαζομένων σε εποχικά επαγγέλματα, σύμφωνα με τη διάταξη νόμου που απέστειλε η ΓΣΕΕ στους αρμόδιους Υπουργούς», υπογραμμίζει.

«Οι παραλείψεις και τα λάθη δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την τακτική των προσαγωγών πεινασμένων εργαζομένων και συνδικαλιστών.

»Τα συνδικάτα έχουν φωνή και έχουν δείξει διαχρονικά την αγωνιστικότητα τους αλλά και την υπευθυνότητα τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι

«Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα περάσουν τις γιορτές με μειωμένο το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο αρνείται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση που επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία δεν ανέχεται την κριτική.

»Σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης.

»Μία ειρηνική διαμαρτυρία εκλεγμένων εκπροσώπων από τον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης, που αριθμεί 400.000 εργαζόμενους, κατέληξε σε προσαγωγές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί «για άλλη μια φορά την άμεση χορήγηση του συνόλου του δώρου Χριστουγέννων και ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

»Οι κοινωνικές διεκδικήσεις δεν θα μπουν σε καραντίνα» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κίνημα Αλλαγής: «Συλλήψεις και καταστολή το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Μητσοτάκη»

«Συλλήψεις και καταστολή είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Μητσοτάκη, σε εργαζομένους που φωνάζουν «πεινάμε».

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι άδειο για 85.000 εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό που μένουν χωρίς κανένα επίδομα, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Και όταν οι εκπρόσωποι τους διαμαρτύρονται, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα.

«Όπως έγινε σήμερα με τους Πρόεδρο και Γραμματέα Ομοσπονδίας Επισιτισμού -Τουρισμού Γ. Χότζογλου και Π. Κούκο και τον Γραμματέα του ΕΚΑ Κ. Κουλουρη.

»Μην τυχόν και διαταράξουν την νιρβάνα του Μαξίμου», υπογραμμίζει.

«Ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αναλγησίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει.

Δείτε τι μετέδωσε το OPEN:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr