Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε τιθασεύσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε τιθασεύσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε σχετικά με την πορεία της πανδημίας της χώρας μας και προβληματισμένος σχετικά την επιβάρυνση στην εξάπλωση του ιού, μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1.

Ειδικότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε πως:

«Πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα που αφορά περισσότερους από έναν ανθρώπους η οποία δεν επιβαρύνει τη διασπορά του ιού.

»Θα έχουμε οπωσδήποτε επιβάρυνση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε επιβάρυνση ούτε υπάρχει κάποια ασφαλές άνοιγμα, το ζητούμενο είναι η επιβάρυνση αυτή να είναι κατά το δυνατόν μικρή και κατά το δυνατόν να μην είναι συσσωρευμένη χρονικά.

»Είμαστε σε ένα παράθυρο καλής χρονικής στιγμής, δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, τα βήματα γίνονται προσεκτικά, η τήρηση όλων των μέτρων βοηθά στο να είναι η επίπτωση κατά το δυνατόν μικρότερη.

»Όσο πιο συνεπείς είμαστε τόσο μικρότερη επιβάρυνση θα δούμε στην εξάπλωση του ιού αλλά ότι θα δούμε επιβάρυνση είναι απολύτως σαφές ότι θα δούμε».

Ερωτηθείς ποια λειτουργία που έπεται το άνοιγμα της θεωρεί ότι είναι περισσότερο ανησυχητική ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε:

«Προσωπικά με ανησυχεί η συζήτηση που έχει πάρει μια τροπή αλματώδη, φαίνεται να υπάρχει η θεώρηση ότι ξεφύγαμε από τον κίνδυνο και τώρα προχωράμε να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο.

»Το πράγμα νομίζω ότι δεν είναι έτσι.

»Είμαστε σε ένα παράθυρο, βλέπουμε ένα τρίτο κύμα να σαρώνει όλη την Ευρώπη και έχουμε και μια αυστηρή προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για αυτό, ακόμα δεν έχουμε τιθασεύσει το δεύτερο κύμα όπως τιθασεύσαμε την Άνοιξη την κατάσταση μετά από 80 ημέρες εγκλεισμού.

»Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα κάθε εβδομάδα, δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε και στα επόμενα πριν σιγουρευτούμε ότι είμαστε σε ένα σταθερό σημείο.

»Δεν ξέρω τα θα συζητήσουμε την Παρασκευή, τι θα έχει η ημερήσια διάταξη της Παρασκευής γιατί είναι ακόμα Τρίτη και δεν μπορώ να προδικάσω και μια απόφαση η οποία θα λέει ότι θα κάνουμε ένα ή δύο βήματα.

»Μπορεί η απόφαση να λεει ότι δεν θα κάνουμε βήμα αυτή την εβδομάδα».

Άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων

Για το ενδεχόμενο άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως:

«Ισχύει ότι ισχύει και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες και θα θυμίσω ότι τον Απρίλιο όταν θα επανερχόμασταν τις δραστηριότητες, οι δραστηριότητες που τροφοδοτούσαν την οικονομία είχαν προηγηθεί.

»Όλες οι δραστηριότητες ανεξαρτήτως για ποιο λόγο γίνονται και ποιους αφορούν δημιουργούν μια κίνηση η οποία δημιουργεί και διασπορά του ιού άρα όλες τις βλέπουμε κάτω από το ίδιο πρίσμα ιεραρχώντας βέβαια ποια είναι πιο αναγκαία από την άλλη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr