Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγητής ΕΚΠΑ: Yπάρχουν 20.000 φορείς κορωνοϊού στην Αττική

Καθηγητής ΕΚΠΑ: Yπάρχουν 20.000 φορείς κορωνοϊού στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Περίπου 20.000 φορείς του covid, υπολογίζει ότι υπάρχουν στην Αθήνα ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης.

Και παρότι οι αναλύσεις από τα λύματα της Αθήνας δείχνουν ότι στο ιικό φορτίο, υπάρχει μια σταθερότητα, δεν εκλείπει η ανησυχία για μια ξαφνική έξαρση, στην Αττική.

«Δεν υπάρχει αύξηση αλλά δεν υπάρχει και μείωση, αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί καθώς αν δούμε απότομη αύξηση όπως συνέβη τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορεί η κατάσταση να ξεφύγει», προειδοποίησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε: «Αυτό που μπορούμε να δούμε από τα λύματα είναι ότι πάνω από τους μισούς, θα πρέπει να είναι ασυμπτωματικιοί.

»Εμείς κάνουμε υπολογισμό προβλεπόμενων φορέων.

»Αυτός ο επιπολασμός που μπορούμε να υπολογίσουμε είναι ότι περίπου στην Αττική, έχουμε 20.000 φορείς».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι στη μετρήσεις του δικτύου, δεν καλύπτεται όλος ο πληθυσμός της Αττική, αλλά περίπου 3,8 με 4 εκατομμύρια κάτοικοι.

Τι δείχνουν τα λύματα στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, σταθερά σε χαμηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα καταγραφής των μετρήσεων, που παρουσίασε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατηρείται ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων 9 αναλύσεων -δειγματοληψίες από την 1η μέχρι την 20ή Ιανουαρίου- βρίσκονται όλα στο πράσινο επίπεδο, σε σχέση με την κλινική εικόνα που εκφράζεται από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα από τα λύματα που έχει στη διάθεσή της και η αρμόδια επιτροπή που κάνει τις σχετικές εισηγήσεις, επιτρέπουν στην Πολιτεία να σχεδιάσει τη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων με βάση τις προτεραιότητες που έχει θέσει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

«Αυτό δε σημαίνει εφησυχασμό», διευκρίνισε και πρόσθεσε:

«Η εικόνα σε όλο τον πλανήτη, στην Ευρώπη, σε γειτονικές μας χώρες είναι άσχημη, είναι μία δυναμική κατάσταση η πανδημία, όπου τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή.

»Όμως, το σημαντικό που μπορούμε να πούμε τώρα για τη Θεσσαλονίκη είναι πως το επίπεδο της διασποράς του ιού στην κοινότητα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, τέτοια που, ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, θα υπάρξει χρόνος για να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας και η πολιτεία να αναθεωρήσει τις όποιες αποφάσεις άρσης περιορισμών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr