ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,


















































Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία ο σύζυγος γνωστής τηλεοπτικής δημοσιογράφου
Ο Σκοτ Μπέσεντ ανακοίνωσε τις κυρώσεις που στραγγαλίζουν το Ιράν - Στο «στόχαστρο» Κίνα και Τουρκία
Jerusalem Post: Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Πακιστάν προσκάλεσαν το Ιράν να προσχωρήσει στο νεοσυσταθέν αμυντικό σύμφωνο της Μέκκας
Το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει τον γιο του Νετανιάχου
Κρήτη: 20χρονος έδερνε μεθυσμένος τη 18χρονη γυναίκα του - Τη χτυπούσε στην καισαρική τομή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ενδεχόμενο και ενός τρίτου lockdown άφησε ανοιχτό, το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σημείωσε όμως ότι «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο».
Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος.
Παράλληλα, επισήμανε την ανησυχία των επιστημόνων σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλά και τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού και άλλους κεντρικούς δρόμους της αγοράς σε όλη την Ελλάδα.
Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».
Ο Α. Βατόπουλος υπογράμμισε ακόμα πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.
Ειδικά για τις μεταλλάξεις εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.
Για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, είπε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση είπε ότι είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.























































