Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρηγιάννης: Ποια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα

Σαρηγιάννης: Ποια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Στην εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αλλά και στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μίλησε στο Mega o Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σχολιάζοντας τα 1.261 νέα κρούσματα είπε πως έχουμε μια επιτάχυνση της αύξησης, ωστόσο τόνισε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι ο αριθμός κρουσμάτων που οφείλονται στα μεταλλαγμένα στελέχη.

«Αυτό θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε», τόνισε.

Υπογράμμισε πως η διασπορά οφείλεται τόσο στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο λιανεμπόριο όσο και στο συνολικότερο άνοιγμα της οικονομίας.

Αναφερόμενος στα μοντέλα προβλέψεων σημείωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα, προβλέπαμε μια σχετική ύφεση και σταθεροποίηση σχετικά, με δεδομένο και τον καλό καιρό.

»Είναι σημαντικό να δούμε τις τάσεις για μια – δυο μέρες ακόμα.

»Είμαστε σε φάση που μπορούμε να το ελέγξουμε, χωρίς κάτι δραματικό σε επίπεδο μέτρων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα, είπε πως πρώτα από όλα πρέπει να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα, δίνοντας έμφαση στην τηλεργασία.

«Επιτέλους στην Αττική πρέπει να εφαρμοστεί η τηλεργασία» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ και την αλληλούχιση ώστε να εντοπίζονται τα κρούσματα που οφείλονται στα μεταλλαγμένα στελέχη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζωγράφου: Συνελήφθη 54χρονος για τη δολοφονία της μητέρας και της αδελφής του

Βουλιαγμένη: Εντοπίστηκε νεκρός ο 34χρονος δύτης στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Αθήνα παρέθεσε δείπνο Ιφτάρ για την προώθηση του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα 63χρονο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr