Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίγο μετά τις 03.00 τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Λίγο μετά τις 03.00 τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπρόπυργος, ΔΕΗ, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Υπό έλεγχο, τέθηκε λίγο μετά τις 3 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος «Πρώτο Θέμα», στον υποσταθμό όπου εμφανίστηκε η βλάβη -και για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες- δεν λειτούργησαν σωστά οι αυτοματισμοί του συστήματος (μηχανισμοί προστασίας) που θα εμπόδιζαν την εξάπλωση της βλάβης σε τόσο μεγάλη έκταση.

Το συμβάν στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου έρχεται να προστεθεί και σε άλλες δύο παρόμοιες βλάβες που παρουσίασε ο ΑΔΜΗΕ τα τελευταία χρόνια.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η διακοπή ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε προ διετίας στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης αφήνοντας στην καρδιά του καλοκαιριού την Αττική χωρίς ρεύμα για 2 ώρες.

Η βλάβη τότε, αποδόθηκε από την εταιρεία σε αστοχία υλικού.

Αντίστοιχα προβλήματα είχαν προκληθεί το ίδιο καλοκαίρι και στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου, χωρίς ωστόσο επιπτώσεις στους καταναλωτές, γεγονότα όμως που είχαν συνδεθεί με την ελλιπή συντήρηση του δικτύου.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου αποτελεί ένα έργο του Διαχειριστή για το οποίο πρόσφατα ανέθεσε την αναβάθμισή του στην εταιρεία Μυτιληναίος.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει στην ευστάθεια της ηλεκτροδότησης της Αττικής, θωρακίζοντας ενεργειακά την πρωτεύουσα.

Από την πυρκαγιά βυθίστηκαν ξαφνικά στο σκοτάδι λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Χωρίς ρεύμα έμειναν έως και μία ώρα το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα, ενώ επανηλεκτροδοτήθηκαν αργά τη νύχτα με τις παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον ΑΔΜΗΕ προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Πελοπόννησο σε περιοχές όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Σπάρτη, η Καλαμάτα αλλά και η Αίγινα, ο Πόρος και το Αγκίστρι.

Συνολικά, πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Φωτά στην Πάρο – Καίει κοντά σε σπίτια – Εστάλη μήνυμα από το 112

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr