ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Ανεστάλη η απεργία των ταξί - Κανονικά στους δρόμους την Παρασκευή 5/12
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην ενεργοποίηση του γνωστού ρήγματος του Τυρνάβου αποδίδουν οι σεισμολόγοι την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο μεσημέρι στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Κατά την επίσημη ανακοίνωση των αναλύσεων του Γεωδυναμικού, ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης έκανε λόγο για σεισμό που έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χώρου, από τη Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα έως το Κιάτο, ο οποίος προκάλεσε ανησυχία, αλλά και βλάβες λόγω της εγγύτητας με αστικά κέντρα.
Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8χλμ.
Όπως είπε το πρώτο μισάωρο μετά τη δόνηση σημειώθηκαν διαδοχικοί ισχυροί μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο στα 4,9 Ρίχτερ κάτι που δείχνει μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία.
Το φαινόμενο χρειάζεται παρακολούθηση είπε και πρόσθεσε πως ναι μεν είναι νωρίς να πει κανείς ότι τα 6 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός, ωστόσο το δυναμικό των ρηξιγενών ζωνών της περιοχής δεν έχει δώσει ιστορικά μεγαλύτερους σεισμούς.
Με τις μετρήσεις και τα σεισμικά δεδομένα που έχουμε και από τον περασμένο αιώνα θεωρούμε ότι αυτό είναι το όριο των δυνατοτήτων του ρήγματος της περιοχής, είπε ο κ. Καραστάθης.
Είπε πως υπήρχε προσεισμική δραστηριότητα στα τέλη Φλεβάρη, κάτι που είναι ένα αλερτ σε σχέση με κάθε περιοχή, ωστόσο και άλλες φορές που έχει παρατηρηθεί τέτοιου είδους δραστηριότητα σε άλλες περιοχές όπως στον Κορινθιακό, δεν οδήγησαν πουθενά οπότε δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργείται ανησυχία.
Ο ίδιος κάλεσε για προσοχή στα παλαιά οικήματα και ζήτησε από όλους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.























































