ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Θεσσαλία: Το ρήγμα του Τυρνάβου δεν έχει δώσει ιστορικά ισχυρότερο σεισμό

Σεισμός Θεσσαλία: Το ρήγμα του Τυρνάβου δεν έχει δώσει ιστορικά ισχυρότερο σεισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ενεργοποίηση του γνωστού ρήγματος του Τυρνάβου αποδίδουν οι σεισμολόγοι την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο μεσημέρι στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση των αναλύσεων του Γεωδυναμικού, ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης έκανε λόγο για σεισμό που έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χώρου, από τη Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα έως το Κιάτο, ο οποίος προκάλεσε ανησυχία, αλλά και βλάβες λόγω της εγγύτητας με αστικά κέντρα.

Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8χλμ.

Φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία

Όπως είπε το πρώτο μισάωρο μετά τη δόνηση σημειώθηκαν διαδοχικοί ισχυροί μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο στα 4,9 Ρίχτερ κάτι που δείχνει μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία.

Το φαινόμενο χρειάζεται παρακολούθηση είπε και πρόσθεσε πως ναι μεν είναι νωρίς να πει κανείς ότι τα 6 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός, ωστόσο το δυναμικό των ρηξιγενών ζωνών της περιοχής δεν έχει δώσει ιστορικά μεγαλύτερους σεισμούς.

Με τις μετρήσεις και τα σεισμικά δεδομένα που έχουμε και από τον περασμένο αιώνα θεωρούμε ότι αυτό είναι το όριο των δυνατοτήτων του ρήγματος της περιοχής, είπε ο κ. Καραστάθης.

Είπε πως υπήρχε προσεισμική δραστηριότητα στα τέλη Φλεβάρη, κάτι που είναι ένα αλερτ σε σχέση με κάθε περιοχή, ωστόσο και άλλες φορές που έχει παρατηρηθεί τέτοιου είδους δραστηριότητα σε άλλες περιοχές όπως στον Κορινθιακό, δεν οδήγησαν πουθενά οπότε δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργείται ανησυχία.

Ο ίδιος κάλεσε για προσοχή στα παλαιά οικήματα και ζήτησε από όλους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση στη Θεσσαλία: ΝΔ 24,1% – ΕΛΑΣ 16,2% – ΠΑΣΟΚ 11%

Βόλος: Μεσήλικας παρενοχλεί με «σχόλια» μικρά παιδιά μαθητές Δημοτικού

Βόλος: Μητέρα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της και διακίνηση βίντεο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 4 περιοχές του δήμου Ελασσόνας λόγω ύπαρξης ουρανίου στο νερό

Βόλος: Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr