Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνήγορος Κουφοντίνα: Θα ζητήσω διακοπή της ποινής

Συνήγορος Κουφοντίνα: Θα ζητήσω διακοπή της ποινής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι θα ζητήσει της διακοπής της ποινής στο Πρωτοδικείο της Λαμίας και στην Εισαγγελία της Λαμίας διότι ο εντολέας της κινδυνεύει με θάνατο.

«Επειδή πιστεύουμε ότι όταν πρέπει να σωθεί ένας άνθρωπος, μπορούν να ξεπεραστούν και οι τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, θα δοκιμάσουμε και αυτό που μας λέει συνεχώς η κυρία Νικολάου. Θα καταθέσουμε αίτηση και στο Πρωτοδικείο της Λαμίας και στην Εισαγγελία της Λαμίας, ζητώντας τη διακοπή της ποινής διότι κινδυνεύει με θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης έκανε λόγο για «παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος» καθώς και της «δεοντολογίας του δημόσιου λόγου» και για «πολεμική» τόσο στον Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και στην ίδια, αλλά και σε οποιονδήποτε εκφράζει κάποια άποψη υπέρ του εντολέα της.

«Όλη αυτή η επίθεση που γίνεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν μπορεί να αντικρουστεί με νομικά μέσα γιατί είναι πολιτική η απόφαση.

»Έχει δηλωθεί επανειλημμένα ότι αφορά τα ανώτατα κλιμάκια της κρατικής εξουσίας».

«Ακούσαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν πάνω σ’ αυτό το θέμα», ανέφερε, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση μίας χώρας δεν πρέπει να φτιάχνει φωτογραφικούς νόμου, αντισυνταγματικούς ενδεχομένως, να τους παραβιάζει η ίδια στον πολίτη «εγώ τον παραβιάζω γιατί έτσι θέλω».

Σε ερώτηση για το αν έχει προσφύγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα αιτήματά του, η κυρία Κούρτοβικ απάντησε:

«Δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου για να πάμε στη δικαιοσύνη, του σωφρονιστικού κώδικα.

»Επιχειρήσαμε με τη διοικητική διαδικασία να το αντιμετωπίσουμε, με τις γενικές διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είχαμε άρνηση γιατί δεν υπήρχε αρμοδιότητα.

»Από τις 21 Δεκεμβρίου που έγινε η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, επί δύο μήνες δεν μας είχαν δοθεί αποφάσεις που ζητάγαμε και εμείς και ο Συνήγορος του Πολίτη να επιδοθούν και όταν μας δόθηκαν δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων», ανέφερε αρχικά.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αρμόδιο δικαστήριο, το Δικαστήριο Εκτελέσεως Ποινών μπορεί ν’ ασχοληθεί υπό τις προϋποθέσεις που τάσσει ο νόμος και οι προϋποθέσεις που τάσσει ο νόμος δεν πληρούνταν», προσέθεσε.

«Με το που έγινε η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Δομοκό ζητήσαμε τις αποφάσεις για να δούμε βάση ποιας αιτιολογίας έγινε, δεν προσβάλλονται έτσι αποφάσεις, πρέπει να προκύπτει το κείμενο της απόφασης, η αιτιολογία για να μπορούμε να την προσβάλλουμε δεν μας δόθηκαν.

»Στις 7 Ιανουαρίου μας στάλθηκε μία επιστολή από την κυρία Νικολάου, από τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ότι ο νόμος εφαρμόστηκε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και στη συνέχεια με δεύτερη απόφαση μεταφέρθηκε στον Δομοκό».

«Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής που παραβίασε τον νόμο πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της και να εφαρμόσει τον νόμο και να φέρει τον Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό εάν προλαβαίνει».

«Τις τελευταίες μέρες μας υποδεικνύουν συνεχώς ν’ ακολουθήσουμε μία διαδικασία, η οποία δεν προβλέπεται από τον νόμο», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολύ σοβαρή υπόθεση η σύμπραξη τρομοκράτη και ΟΥΚάδων – Στη φυλακή οδηγείται ο τρομοκράτης

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» – Εξέτισε τα 3/5 της ποινής της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr