Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έβρος: Τουρκικοί πυροβολισμοί εναντίον περιπόλου της Frontex με Γερμανούς αστυνομικούς (βίντεο)

Έβρος: Τουρκικοί πυροβολισμοί εναντίον περιπόλου της Frontex με Γερμανούς αστυνομικούς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επεισόδιο με τουρκικούς πυροβολισμός εναντίον περίπολου της Frontex στην οποία συμμετέχουν και Γερμανοί αστυνομικοί έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Έβρο.

Την είδηση μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του Spiegel στην Αθήνα, Γιώργο Χρηστίδη.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα, περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, φαίνεται να έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια περιστατικά, ενώ υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Έβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο OPEN και πηγή της Κομισιόν σημειώνοντας ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Εβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».

Ο κ. Βαλασόπουλος πρόσθεσε πως τα γεγονότα επιβεβαίωσαν και συνοριοφύλακες στον Έβρο, λέγοντας πως υπάρχουν απόπειρες από την τουρκική πλευρά να περάσουν μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα και ότι οι δυνάμεις της Frontex δίνουν έναν πραγματικό αγώνα.

«Όταν πλησιάζουν οι δικές μας οι περίπολοι προς την τουρκική πλευρά πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα», σημειώνουν.

Σκηνικό έντασης καταγράφηκε στον Έβρο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού Spiegel στην Αθήνα, Γιώργο Χριστίδη.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει ότι τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά, την ώρα που μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών βρισκόταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί, καθώς οι πυροβολισμοί φαίνεται πως στοχεύουν στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κτηνωδία στον Έβρο: 47 ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter