Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν έφθαναν ποτέ στο ΙΚΑ

Κρήτη: Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν έφθαναν ποτέ στο ΙΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο “σκαμνί” κάθισε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ένας 50χρονος λογιστής, για υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο 50χρονος, σύμφωνα με το CretaLive κατά το διάστημα 2009 -2012 ασφάλιζε στο ΙΚΑ 35 άτομα, εκ των οποίων οι 15 ήταν αλλοδαποί και οι 20 Έλληνες, σε επιχείρηση τροφίμων, ποτών και καπνού.

Όλα θα ήταν καλά, αν η επιχείρηση δεν ήταν … ανύπαρκτη και οι παροχές δεν κατέληγαν … στην τσέπη του λογιστή και κάποιων εκ των “ασφαλισμένων”.

Το ΙΚΑ καταλόγισε στον 50χρονο, ζημιά ύψους 30.000 ευρώ και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 24 μηνών.

Οι ιστορίες απάτης σε βάρος του ΙΚΑ, ωστόσο, δεν έχουν τελειωμό αφού το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο ηρακλείου καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης έναν νεφροπαθή ο οποίος από το 2009 ως το 2010 “χρέωνε” το Ίδρυμα με διαδρομές με ταξί για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Μόνο που, όπως διαπιστώθηκε, οι διαδρομές γίνονταν, σύμφωνα με τις αποδείξεις που προσκόμιζε στο ίδρυμα, σε απίθανες ώρες και μέρες.

Συνολικά το ΙΚΑ έχει ζημιωθεί με 17.000 ευρώ, ποσό που ο νεφροπαθής έχει ήδη ρυθμίσει και αποπληρώνει σταδιακά, γεγονός που αποτελεί και μια έμμεση ομολογία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στον ναύσταθμο της Κρήτης επέστρεψε το USS Gerald Ford

Συνελήφθη Πολωνός για κατασκοπεία στη Σούδα – Φωτογράφιζε πλοία και εγκαταστάσεις

Ο Νίκος Δένδιας επιθεώρησε τους Patriot στην Κρήτη

Ο Νίκος Δένδιας για την επίσκεψη Μακρόν και το δόγμα «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία»: «Ήταν μια ευτυχής ημέρα»

Ο Νίκος Δένδιας διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που ήθελαν μη επανδρωμένα αεροχήματα να έχουν κατεύθυνση από τον Λίβανο προς την Κρήτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr