Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκαριστικά στοιχεία: χωρίς δουλειά επί 2,5 χρόνια παραμένουν 3 στους 4 άνεργοι

Σοκαριστικά στοιχεία: χωρίς δουλειά επί 2,5 χρόνια παραμένουν 3 στους 4 άνεργοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία,

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Metron Analysis για την ανεργία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, 3 στους 4 ανέργους είναι χωρίς δουλειά για 2,5 ολόκληρα χρόνια. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ρίξει και τις απαιτήσεις των ανέργων οι οποίοι σε ποσοστό 72% δηλώνουν ότι θα δέχονταν μια θέση κατώτερη των προσδοκιών και των προσόντων τους προκειμένου να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση με θέμα «Οι όψεις της ανεργίας και το στοίχημα της επιχειρηματικότητας» στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, κατέδειξε ότι η ανεργία πλήττει περισσότερο τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ανέργων προτιμά να συνεχίσει την αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα από την φυγή στο εξωτερικό, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Το 32%, μάλιστα, πιστεύει ότι η Ελλάδα θα άλλαζε προς το καλύτερο αν αποχωρούσε από την Ευρωζώνη.

Η υπάρχουσα κατάσταση έχει κάνει απαισιόδοξους τους νέους από 24-34 ετών καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούν ότι η ζωή τους είναι χειρότερη από των γονιών τους, αντίθετα με όσους έιναι άνω των 65 ετών που εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι. Συγκεκριμένα το 44% των ανέργων απαντά ότι θεωρεί τη ζωή του χειρότερη, το 36% καλύτερη και το 18% ίδια. Το 74% των ανέργων δηλώνει ότι βρίσκει στήριγμα στην οικογένεια, το 18% ότι στηρίζει την επιβίωσή του στο επίδομα ανεργίας και το 7% στα κοινωφελή προγράμματα.

Σε ό,τι αφορά τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας οι 9 στους 10 ανέργους αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο οι 6 στους 10 αισθήματα επιθετικότητας οι 4 στους 10 διαπιστώνουν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ότι η κατάσταση αυτή τους κάνει πιο μαχητικούς.

Σε ό,τι αφορά τη λύση του προβλήματος, το 87% πιστεύει ότι η ανεργία θα περιοριστεί με τη μείωση της φορολογίας για τις νέες επιχειρήσεις, το 80% με τη διευκόλυνση του ανοίγματος νέων επιχειρήσεων, το 78% με προγράμματα ενίσχυσης της αυταπασχόλησης και το 77% με προγράμματα επιδότησης για ανέργους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα 718 ευρώ για άνεργους- Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Κυνική ομολογία ότι «δαγκώνει» η ακρίβεια και κούφιες υποσχέσεις

Ο αναξιόπιστος Ερντογάν κρύβει τον πραγματικό αριθμό των ανέργων στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr