Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει ο Νίκος Τζανάκης για την πιθανότητα ενός φονικού τέταρτου κύματος

Τι λέει ο Νίκος Τζανάκης για την πιθανότητα ενός φονικού τέταρτου κύματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Με τα ανοίγματα που ανακοινώθηκαν μετατρέψαμε έναν μη επιτηρούμενο πληθυσμό, που θα εργαστεί και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, με τα self test και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε επιτηρούμενο πληθυσμό, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Τζανάκης διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου Ηρακλείου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του.

Ο εμβολιασμός είναι το μεγάλο όπλο για την πανδημία, είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τμήματα του πληθυσμού που να μην έχουν πάει για εμβολιασμό, ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Εκτίμησε πως το καλοκαίρι θα έχει κατασταλεί ο ιός και θα έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εμβολιασμένο.

Υπολογίζεται ότι τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου ένα 45%- 50% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.

Επίσης τόνισε πως: «Θεωρώ φοβικά τα σενάρια για τέταρτο κύμα πανδημίας, γιατί έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να συμβούν, πρέπει δηλαδή να εμφανιστεί ένα στέλεχος που θα υπερφαλαγγίσει πλήρως τα εμβόλια, κάτι που δεν φαίνεται στα εμβόλια, και ο κόσμος να δώσει την ευκαιρία στο να εμφανιστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που δεν το βλέπω».

Συνέχισε λέγοντας πως γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τους επιστήμονες και τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Η AstraZeneca βρίσκεται σε ένα τελικό στάδιο ερευνών για ένα κοκτέιλ, που μπορεί να γίνει το απόλυτο όπλο ενάντια στο κορωνοϊό.

«Εκτός από τους αρνητικούς παράγοντες, υπάρχουν και τα αισιόδοξα στοιχεία όπως ο εμβολιασμός, η αλλαγή του καιρού, η μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στην τήρηση των μέτρων προστασίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Διαθέσιμο για πρώτη φορά το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Σοκαριστική έξαρση του κορωνοϊού στο Ισραήλ: Η κοινή γνώμη αδιαφορεί για τα νέα, επικίνδυνα παραλλαγμένα στελέχη

Ο «νέος» κορωνοϊός προκαλεί πονόλαιμο που δεν αντέχεται

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr