Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγώνη: Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ο πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου

Παγώνη: Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ο πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η Προέδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενη στην πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, είπε ότι ναι μεν πηγαίνουμε καλά, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί και τα κρούσματα είναι ακόμη πολλά, αλλά και ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Όπως είπε η κ. Παγώνη, αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι να «τρέξουμε» τους εμβολιασμούς και εστίασε στους άνω των 60 ετών όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι σχετικά χαμηλό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο στόχος θα πρέπει να είναι στο τέλος του Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού και στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου το 75-80%.

Όπως είπε είναι δύσκολος στόχος, αλλά όχι ακατόρθωτος.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς στο σπίτι όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν καθυστέρησε αλλά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά την απροθυμία πολλών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca και το πρόβλημα ειδικά σε κάποια νησιά όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είπε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου που επιθυμεί για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα εμβολιασμού.

Τέλος, και σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, είπε ότι θα πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Διαθέσιμο για πρώτη φορά το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Σοκαριστική έξαρση του κορωνοϊού στο Ισραήλ: Η κοινή γνώμη αδιαφορεί για τα νέα, επικίνδυνα παραλλαγμένα στελέχη

Ο «νέος» κορωνοϊός προκαλεί πονόλαιμο που δεν αντέχεται

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr