Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά και εργαζόμενους κατασκήνωσης στα Χανιά – Κόλλησαν και γονείς

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά και εργαζόμενους κατασκήνωσης στα Χανιά – Κόλλησαν και γονείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά και εργαζόμενους σε κατασκήνωση στη Χανιά, μεταδίδει το κρητικό ZarpaNews.

Σε μία τελευταία εξέλιξη, αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες να κλείσει η κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορωνοϊού στα Χανιά, μετά και το σάλο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες.

Υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Πάνω από 200 είναι τα παιδιά που φιλοξενεί η κατασκήνωση, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν εχθές και σήμερα, με τους γονείς να καταγγέλλουν τις συνθήκες και την διαχείριση της εξάπλωσης του ιού στο zarpanews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Οι καταγγελίες πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας και μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του zarpanews.gr πολλοί ήταν οι γονείς που θορυβήθηκαν, πήραν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και τα υπέβαλαν σε τεστ κορωνοϊού, είτε self, είτε rapid, είτε μοριακό PCR.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα θετικά αποτελέσματα στα πρώτα τεστ που έγιναν είναι πάνω από 30, με τον φόβο τα συνολικά κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά!

Μάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως λένε στο zarpanews.gr, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας εχθές, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους.

Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης φέρονται να γνωρίζουν για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στον χώρο τους ήδη από την Δευτέρα.

Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις «φήμες» σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά έχουν… ακόμα μείνει στην κατασκήνωση, αφού πολλά είναι εκείνα που έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – Εξαφανίστηκε 16χρονη

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κρήτη: Μήνυμα ανατροπής από τον τόπο καταγωγής του – Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr