Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαευαγγέλου: Προχωράμε στο τέταρτο κύμα – Εμβολιαστείτε έγκαιρα

Παπαευαγγέλου: Προχωράμε στο τέταρτο κύμα – Εμβολιαστείτε έγκαιρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Για αύξηση των κρουσμάτων στους νέους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με διάμεση ηλικία τα 20 έτη αλλά και για ήπια αλλά σαφή αύξηση κρουσμάτων, νέων νοσηλειών και διασωληνώσεων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μαθηματικών μοντέλων για την επόμενη εβδομάδα, με βάση την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, έκανε λόγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

«Το όφελος του εμβολιασμού γίνεται πιο ξεκάθαρο, όπως προχωράμε στο τέταρτο κύμα» επισήμανε και ενημέρωσε πως αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες στην επαρχία απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση «να εμβολιαστούν έγκαιρα».

Παράλληλα, τόνισε την σημασία του να διενεργούνται self test, από τους ανεμβολίαστους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί τιμωρητικό μέτρο αλλά εργαλείο δημόσιας Υγείας.

Εξάλλου, η κυρία Παπαευαγγέλου, σημείωσε ότι ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έγιναν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ξεπέρασε τις 100.000

Το επιδημιολογικο φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει μια σχετική σταθεροποίηση αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, υπογράμμισε η κα Παπαευαγγέλου.

Ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών, ανέρχεται στα 2.074 κρούσματα ανά ημέρα.

Ο δείκτης θετικότητας των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργούνται σε δομές υγείας, επίσης παραμένει σταθερός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αναφορικά με τα τεστ που έγιναν την εβδομάδα 19-25 Ιουλίου, ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 3.26% στην επικράτεια, ενώ σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, είναι σημαντικά υψηλότερος.

Ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 5,5 στην Πάρο, στο 4,27 στην Μύκονο, 4,2 στην Τήνο, 3,76 στο Ρέθυμνο, και 3,4 στην ΠΕ Θήρας κυρίως λόγω της θετικότητας στην Ιo.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων παραμένει στα 25 έτη, ενώ παρατηρείται μια μείωση των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 34 ετών.

Την εβδομάδα που μας πέρασε περίπου 2.500 χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως ανεμβολίαστοι, άνω των 40 ετών νόσησαν.

«Γνωρίζουμε καλά ότι περίπου 10% αυτών θα χρειαστεί να νοσηλευτούν την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα», είπε.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα, από τον τουρισμό, η κα Παπαευαγγέλου επισήμανε πως αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό, το οποίο υπολογίζεται πως είναι κάτω του 1 τοις εκατό, αφού όσοι επισκέπτονται την χώρα μας έχουν συνήθως εμβολιαστεί και κάνει ταυτόχρονα και τεστ για τον ιό.

Οι κοινωνικές συναθροίσης, στο πλαίσιο της διασκέδασης, αποτελούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιχνηλατήσεις και τον ΕΟΔΥ, την κύρια έκθεση στις μικρές ηλικίες ενώ η εργασία και η ενδοεικογενειακή επαφή την κύρια έκθεση στις μεγαλύτερες, εξήγησε η κα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr