ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης: Μεταβολή του καιρού – Που θα βρέξει, που θα φυσήξει

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης: Μεταβολή του καιρού – Που θα βρέξει, που θα φυσήξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρεται, αύριο Παρασκευή 06/08/2021, αναμένεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά:

τη λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές,

την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων

και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά:

1. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

2. Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές.

Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

3. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

4. Το Σαββατοκύριακο (07 και 08/08/2021) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά των τελευταίων 40 ετών στην Ελλάδα – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Θοδωρής Κολυδάς: Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Θοδωρής Κολυδάς: Πιθανή «ψυχρή εισβολή» μετά την Πρωτομαγιά – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Γιάννης Καλλιάνος: Υψηλές θερμοκρασίες και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές

Ο καιρός το Πάσχα: Ιδανικές συνθήκες την Κυριακή – Πώς θα κάνουμε Ανάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr