Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριο ξύλο στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες – 9 νησιώτες τραυματίες

Άγριο ξύλο στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες – 9 νησιώτες τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή καταστολή βίωσαν κάτοικοι της Τήνου που επιχείρησαν να αποτρέψουν την μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή Τριπόταμος και συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν και προσπάθησαν να αποτρέψουν την διέλευση φορτηγών με εξαρτήματα που προορίζονταν για την εγκατάσταση των γερμανικών ανεμογεννητριών, οι οποίες θα καταστρέψουν την μοναδική ομορφιά του τοπίου του νησιού.

Οι αστυνομικές Αρχές που έφτασαν στο νησί, απέκλεισαν την είσοδο των πολιτών στο λιμάνι από τις 22.00 έως τη 1.00, προκειμένου να γίνει αποκλειστική χρήση του από ιδιωτική εταιρία που θα μετέφερε τις ανεμογεννήτριες.

Όπως καταγγέλλουν, οι κάτοικοι του νησιού δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η σελίδα στο Facebook «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» καταγγέλλει ότι παρά τις εκκλήσεις για τους τραυματισμένους, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πτοήθηκαν:

«Γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες, μετά τα αξέχαστα γεγονότα του Μαΐου, του απρόκλητου και βίαιου ξεσπάσματος των ανδρών της αστυνομίας, σε μια λυσσασμένη προσπάθεια επιβολής της «νομιμότητας».

»Για “την δική μας ασφάλεια”.

»Οι δύο τραυματισμένοι συμπολίτες μας που βρίσκονται πεσμένοι στην άσφαλτο και οι εκκλήσεις των συγκεντρωμένων δεν πτοούν τις αστυνομικές δυνάμεις.

»Απάνθρωπες σκηνές ντροπής, με τον πρώην Δήμαρχο του Δήμου Εξωμβούργου Τήνου να βρίσκεται στο οδόστρωμα σε απόσταση αναπνοής από τον γερανό και τους αστυνομικούς να προσπαθούν ακόμη να διασπάσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που προσπαθεί να τον προσεγγίσει.

»Στο άκουσμα των επεισοδίων, περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται.

»Ανάμικτα συναισθήματα κατακλύζουν όσους βρίσκονται στο σημείο.

»Ανακούφιση προσφέρει το γεγονός ότι το ασθενοφόρο καταφθάνει και ο πρώην Δήμαρχος δέχεται τις πρώτες βοήθειες για να μεταφερθεί στο μοναδικό Κέντρο Υγείας του νησιού.

»Φανερή στα μάτια των συγκεντρωμένων η έντονη ανησυχία, όσο ο δεύτερος τραυματίας παραμένει ακινητοποιημένος στην άσφαλτο, περιμένοντας το ίδιο ασθενοφόρο να τον παραλάβει σε δεύτερο δρομολόγιο, είκοσι λεπτά αργότερα.

»Ο απολογισμός της νύχτας προκαλεί την οργή της τοπικής κοινωνίας.

»Εννέα τραυματισμένοι συμπολίτες μας, οι δύο εκ των οποίων διανυκτερεύουν στο Κέντρο Υγείας εξαιτίας των τραυμάτων που φέρουν στο κεφάλι, τα οποία χρήζουν παρακολούθησης.

»Εκδορές, μώλωπες, ράμματα στο μάτι είναι μερικά από τα τραύματα που καταγράφονται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

»Οργή γιατί σε ένα νησί υπάρχει ένα εν λειτουργία ασθενοφόρο, αλλά πέντε (!) μόνιμα περιπολικά.

»Για “την δική μας ασφάλεια”.

»Οργή για την χρήση βίας στους συνανθρώπους μας με σκοπό την προστασία μιας επένδυσης.

»Οργή για την χρήση παράνομου εξοπλισμού και συγκεκριμένα πτυσσόμενου γκλοπ, που σύμφωνα με μαρτυρίες, χρησιμοποιήθηκε προς συνετισμό.

»Οργή για την επιλεκτική όραση και την απαξιωτική συμπεριφορά της τοπικής Αστυνομίας στις καταγγελίες των πολιτών σε ό,τι αφορά τις παρανομίες της εταιρείας.

»Για “την δική μας ασφάλεια”;».

Επιστολή του δημάρχου στον Θεοδωρικάκο

Με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο κάνει λόγο για «πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου συντοπίτες μας, μεταξύ αυτών και ο πρώην Δήμαρχος Εξωμβούργου κ. Ν. Δελασούδας, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Τήνου.

»Το κλίμα στην τοπική κοινωνία είναι βαρύ και τεταμένο, δεδομένου ότι οι εικόνες αυτές και οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι διαμαρτυρόμενοι-συμπολίτες μας από αστυνομικές δυνάμεις είναι πρωτοφανείς για την τηνιακή κοινωνία, που διακατέχεται από βαθιά ειρηνική και φιλήσυχη κουλτούρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr