Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανδημία: Από τη Θεσσαλία και πάνω δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι

Πανδημία: Από τη Θεσσαλία και πάνω δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τη Θεσσαλία και πάνω, στις μονάδες εντατικής θεραπείας είτε δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι είτε γεμίζει αμέσως μόλις αδειάσει.

Κάποιες εκτιμήσεις επιστημόνων αναφέρονται ακόμη και σε 10 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως αν δεν κοπεί η αλυσίδα της διασποράς, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο κορωνοϊός σαρώνει όλη τη χώρα.

Η ανησυχία των ειδικών είναι διάχυτη με τα κρούσματα να είναι καθημερινά σε υψηλά επίπεδα και τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά.

«Ο μεγάλος αριθμός νοσηλειών στο νοσοκομείο, μετά από λίγες μέρες μετατρέπεται και σε μεγάλο αριθμό εισαγωγών στις ΜΕΘ (…) αλλά το σημαντικότερο, αν φτάσουμε να έχουμε τόσους νοσούντες που να είναι στις ΜΕΘ, 40% τουλάχιστον εξ αυτών με βάση όλα τα διεθνή δεδομένα, θα πεθάνουν» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 4.307 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 52 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ 470 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δραματικές είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας το προσεχές διάστημα, καθώς με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους δεν αποκλείουν τις επόμενες μέρες να δούμε ακόμα και 10.000 κρούσματα ημερησίως.

«Πιθανό να φτάσει σε αυτό, και το ακόμα πιο δραματικό είναι ότι δεν είναι απίθανο, αυτό στο οποίο αναφέρονται άλλοι συνάδελφοι, που αναφέρονται σε εκατόμβη νεκρών» δήλωσε στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα τα νοσοκομεία πιέζονται ασφυκτικά.

«Τα κρεβάτια στις εντατικές είναι γεμάτα στη βόρεια Ελλάδα, από την Θεσσαλία και πάνω. (…) Κλείνουμε την μία κλινική μετά την άλλη για να νοσηλεύουμε τα απλά (περιστατικά) Covid» ανέφερε ο νοσηλευτής σε ΜΕΘ Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Κώστας Νανόπουλος.

«Οι εισαγωγές στην εφημερία ξεπέρασαν τις 40.

»Οι διασωληνωμένοι είναι 30 και 4-5 εκτός μονάδας και αν συγκρίνουμε τον περσινό Νοέμβρη με τον φετινό είναι πιο δύσκολη η κατάσταση» σημείωσε ο ιατρός στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου.

Δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για την ανάπτυξη επιπλέον κλινών ΜΕΘ, αν και υπάρχει η υλικοτεχνική υποδομή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στον ΑΝΤ1.

«Σε μια πρώτη φάση πως το αντιμετωπίζεις αυτό;

»Κάνεις μεταφορές γιατρών από τις περιοχές που δεν έχουν επιβάρυνση, έχεις δώσει κίνητρα στους ιδιώτες για να μπουν και το έχω δηλώσει ότι αν δεν ανταποκριθούν σε αυτά τα κίνητρα θα υπάρξει επίταξη των υπηρεσιών τους» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

«Το σύστημα υγείας πρέπει να ενισχυθεί με περισσότερους γιατρούς, περισσότερες ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων όπου χρειάζεται» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας –ειδικά εν μέσω πανδημίας– αποτελούν θέατρο αληθινού πόνου και απόγνωσης.

Παράγουν όμως και ιστορίες ελπίδας και αλληλεγγύης: Ασθενείς που υπέφεραν και ανένηψαν απευθύνουν έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν – για να σώσουν τη ζωή τους και τις ζωές εκείνων που αγαπούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημήτρης Κόκοτας: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο τραγουδιστής

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr