ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις εμπλοκές ελληνικών μαχητικών με οπλισμένα τουρκικά στο Αιγαίο

Τρεις εμπλοκές ελληνικών μαχητικών με οπλισμένα τουρκικά στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά η Τουρκία στο Αιγαίο μετά και τις καινοφανείς θεωρίες του Τούρκου ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ για την έκταση του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου.

Χαρακτηριστικό της προκλητικότητας τους είναι και το γεγονός ότι και τα έξι τουρκικά F-16 που πέταξαν σήμερα Δευτέρα πάνω από το Αρχιπέλαγος ήταν οπλισμένα και σε τρεις περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε τρεις σχηματισμούς στο Βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ μεμονωμένα πέταξε και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72.

Συνολικά, σημειώθηκαν επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Τουρκία: Εκτροχιασμός συρμού Μετρό στην Κωνσταντινούπολη με τρεις τραυματίες (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr