Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: Στο σημείο ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας

Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: Στο σημείο ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για την έρευνα στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους μεταφοράς φορτίου Antonov An-12 με οκταμελές πλήρωμα στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας.

Στο σημείο βρέθηκε το πρωί ο πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη. Ο Βαντίμ Σαμπλούκ ενημέρωσε τις Αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

Η περιοχή της συντριβής είναι αποκλεισμένη σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων, με την Πυροσβεστική να αναφέρει ότι υπάρχει υψηλό πυροθερμικό φορτίο γύρω από το αεροσκάφος.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η λευκή ουσία που βρέθηκε στο σημείο.

«Έχουμε απαγορεύσει την είσοδο στον χώρο που ενεργούμε, έχει δοθεί σύσταση να μην πλησιάζουν οι κάτοικοι, να είναι προσεκτικοί και να έχουν κλειστά παράθυρα.

»Νιώσαμε κάψιμο στα χείλη και τη γλώσσα, κι εμείς φοράμε μάσκες.

»Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μας επηρεάζει», δήλωσε ο επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό».

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μετέφερε «επικίνδυνα» υλικά, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη διευκρινισθεί το είδος του, αν και οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για πυρομαχικά.

Βασικό ερώτημα από την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα είναι εάν το φορτίο του είναι επικίνδυνο, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο σημείο.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

»Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το φορτίο έχει καεί, δεν υπάρχει τίποτα άθικτο, ωστόσο, αν και υπάρχει πλέον βεβαιότητα ότι πρόκειται για πυρομαχικά, οι Αρχές δεν γνωρίζουν ούτε τι τύπου ήταν ούτε σε τι ποσοστό του φορτίου αντιστοιχούσαν.

Στην περιοχή μεταβαίνει τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής) Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα.

Στόχος είναι να ερευνήσουν την περιοχή που συνέβη το δυστύχημα και να δουν πόσο προσβάσιμη είναι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.

Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με CH-47D από Μέγαρα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος φοιτητής από την Κύπρο, μέσα στο διαμέρισμα του

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι «ξάφρισαν» 315.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς – Πώς δρούσαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr