Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά στη Δαδιά: Εφιαλτική η νύχτα – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο Εθνικό Πάρκο

Πυρκαγιά στη Δαδιά: Εφιαλτική η νύχτα – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο Εθνικό Πάρκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανέμους έντασης έως 4 μποφόρ συνεχίζεται σήμερα η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς.

Μετά από ένα εφιαλτικό βράδυ με τη φωτιά να περνά αίφνης αντιπυρική ζώνη, απειλώντας το Κέντρο Ενημέρωσης της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και εξίσου ξαφνικά να αλλάζει πορεία και να εξαπλώνεται παράλληλα με την Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου Λύρας-Λαγυνών, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έζησαν μία εφιαλτική νύχτα, σύμφωνα με την προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα με τη συνδρομή και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, της ΕΛ.ΑΣ, των Δασικών Υπηρεσιών Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ειδικότερα για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ενεργό συμμετοχή με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, διατίθενται 42 αστυνομικοί και 21 οχήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και μέχρι στιγμής έχουν προβεί σε προληπτική εκκένωση-απομάκρυνση περισσοτέρων των 400 πολιτών από τις οικίες τους. Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ο ρυθμιστής της πορείας και εξέλιξης της έρπουσας πυρκαγιάς καθώς η όποια μεταβολή στην ένταση και στην κατεύθυνση του ανέμου προκαλεί νέες αναζωπυρώσεις με τα βασικά πύρινα μέτωπα να συνεχίζουν την καταστροφική πορεία τους στο Εθνικό Πάρκο.

Με το διακύβευμα της πυρκαγιάς στη Δαδιά να αφορά την προστασία ζωών και περιουσιών, ταυτόχρονα με την προστασία της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας και άγριας πανίδας του Εθνικού Πάρκου «το μεγάλο σύμβολο σε ό,τι αφορά το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο ενδιαφέρεται όλη η Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, που έχει μεταβεί από χθες στη Δαδιά επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, και θα παραμείνει και σήμερα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο βουλευτής Γιώργος Σταμάτης με τους Έλληνες μουσουλμάνους και Έλληνες Ρομά της Θράκης

Χονγκ Κονγκ: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 279 αγνοούμενοι από φωτιά σε ουρανοξύστες (βίντεο)

Ο Νίκος Δένδιας στον Έβρο: Η νέα εποχή των ενόπλων δυνάμεων με drone και anti-drone συστήματα

Έβρος: Ο Νίκος Δένδιας σε άσκηση-κλειδί για την άμυνα της νέας εποχής – Τα ΣμηΕΑ στο επίκεντρο

Κοινό Ανακοινωθέν 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας και Κύπρου – Τι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr