Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κακοκαιρία «Άριελ»: «112» σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο – Δείτε LIVE τον καιρό

Κακοκαιρία «Άριελ»: «112» σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο – Δείτε LIVE τον καιρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης κακοκαιρία με την ονομασία «Άριελ», που έφερε κρύο, ισχυρές βροχές και δυνατούς ανέμους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

To μεσημέρι εστάλη μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» μήνυμα στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και ειδικότερα για ισχυρές καταιγίδες μέχρι το βράδυ.

Οι πολίτες στα δύο νησιά καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σημειώνοντας ότι η κακοκαιρία «θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση στον καιρό στη Ζάκυνθο, με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους θυελλώδεις ανέμους 7-8 μποφόρ.

»Γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων».

Η Υπηρεσία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κατολισθήσεων καλούνται σε ευαίσθητες περιοχές που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν.

Επίσης παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλους σε κατοικίες και επιχειρήσεις σε παλαιότερες κακοκαιρίες, παρακαλούνται οι κάτοικοι:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.

Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους.

Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά τον χρόνο ισχύος της επιδείνωσης.

Σε πραγματικό χρόνο η πορεία της κακοκαιρίας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Μεγάλη ανησυχία στην Κεφαλονιά: Οκτώ σεισμοί σε μιάμιση ώρα – Τι μπορεί να συμβαίνει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr