Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έβρος: Oλοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη διάσωση 91 μεταναστών από νησίδα

Έβρος: Oλοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη διάσωση 91 μεταναστών από νησίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από νησίδα στην περιοχή Μαρασιά του Έβρου. Συνολικά οι ελληνικές Αρχές περισυνέλλεξαν 91 άτομα, 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στους μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, δόθηκαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες και θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (4-6-2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -91- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής των Μαρασίων Ορεστιάδας.

»Πρόκειται για 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

»Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

»Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

»Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr