Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτη νέα τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Πέθανε 19χρονη έγκυος λόγω έλλειψης ασθενοφόρων

Απίστευτη νέα τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Πέθανε 19χρονη έγκυος λόγω έλλειψης ασθενοφόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ακόμη απίστευτη τραγωδία λόγω της διάλυσης της δημόσιας υγείας βιώνει η χώρα, αυτή τη φορά με τον θάνατο μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη λόγω μεγάλης καθυστέρησης έλευσης ασθενοφόρου για να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί μόλις χθες η είδηση του θανάτου μας 63χρονης γυναίκας στην Κω που ξεψύχησε στην καρότσα ημιφορτηγού το οποίο την μετέφερε στο νοσοκομείο του νησιού και πάλι λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού για την στελέχωση των ασθενοφόρων.

Η 019χρονη έγκυος έχασε τη ζωή της, στον 8ο μήνα της κύησης, χθες, το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς να αποδίδουν την τραγική αυτή κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι η πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ έγινε χθες στις 8.30 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση έγινε στη 11.00 π.μ.

Η περιγραφή των συμπτωμάτων δεν παρέπεμπε σε επείγον περιστατικό, καθώς καταγράφηκε ως «καταβολή δυνάμεων» από το τηλεφωνικό κέντρο, γι’ αυτό και δεν ανέβηκε στη λίστα άμεσης εξυπηρέτησης.

Μία ώρα και 35 λεπτά αργότερα, στις 12.35 μ.μ., έγινε η δεύτερη κλήση προς το ΕΚΑΒ.

«Κάντε γρήγορα, η κοπέλα γεννάει».

Αμέσως έφυγε κινητική Μονάδα του ΕΚΑΒ, με γιατρό, από την Αρτέμιδα και έφτασε στο σημείο περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της.

Ξεκίνησε η εφαρμογή καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ), χωρίς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, επί 25 λεπτά. οπότε η 19χρονη διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Ύγείας Νέας Μάκρης.

Η νεαρή έγκυος ήταν χωρίς καρδιακό παλμό, αλλά οι γιατροί επί άλλα 45 λεπτά έδωσαν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή, με καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Όμως, για τη 19χρονη και το 8 μηνών έμβρυο η μάχη είχε χαθεί.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγικής αυτής εξέλιξης.

Για τη διαχείριση του περιστατικού από την πλευρά του ΕΚΑΒ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και το πόρισμά της αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ, για να διερευνηθεί, αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού από το Κέντρο Ύγείας Νέας Μάκρης.

Στην περιοχή της Αττικής, οι ανάγκες για έγκαιρη διακομιδή των περιστατικών από το ΕΚΑΒ «επιβάλλουν» την πρόσληψη τουλάχιστον 150 διασωστών.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες για καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου που είχε κληθεί για να παραλάβει την 19χρονη έγκυο στον ένατο μήνα η οποία πέθανε όπως και το έμβρυο που κυοφορούσε.

Μετά τις καταγγελίες των συγγενών της περί καθυστερημένης άφιξης του ασθενοφόρου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθούν τυχόν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της κοπέλας στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr