Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πύρινος εφιάλτης: Ολονύχτια μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε τέσσερα μέτωπα

Πύρινος εφιάλτης: Ολονύχτια μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε τέσσερα μέτωπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ώστε να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν τις τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα κι από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι αυτή που κινείται στα Δερβενοχώρια.

«Το πιο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό που κινείται στα Δερβενοχώρια.

»Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά γιατί έχει πολύ μεγάλη άκαυστη ύλη και πολύ συμπαγές πυκνό δάσος.

»Η πυρκαγιά είναι σε μία χαράδρα. Προσπαθούμε να την κρατήσουμε εκεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός και προσέθεσε ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 τα μεσάνυχτα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έξω από το Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Μάλιστα, πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής για την δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας πλησίον του καναλιού Μόρνου και καλώντας τους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Αναφορικά με την Ανατολική Αττική, αυτό που προβληματίζει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι οι αναζωπυρώσεις.

«Παλεύουμε με τις αναζωπυρώσεις. Έχει καταλαγιάσει το μέτωπο.

»Τα κυριότερα θέματα είναι στο Πέτα, στην Σαρωνίδα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Νέο Κουβαρά Αττικής, στο Πάνειο Όρος και επεκτάθηκε σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο παραδίδοντας στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα.

Συνολικά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ανατολική Αττική επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» ενώ από αέρος επιχείρησαν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 οχήματα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Το ΓΕΕΘΑ διέθεσε προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το Λιμενικό Σώμα 4 φουσκωτά και με τη βοήθεια 2 ακόμη αλιευτικών περιπολούσαν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους.

Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Όπως ανέφερε ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά από την έναρξή της, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, έγινε απειλητική προκαλώντας ζημιές, γι’ αυτό και για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς ασφαλή προορισμό.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό υπάρχει ενεργό μέτωπο ακριβώς πάνω από την Εθνική Οδό ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την έχουν περιορίσει εκεί και όλο το βράδυ θα επιχειρούν.

Συνολικά στο σημείο παραμένουν 135 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 ελικόπτερα διατέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και 4 προωθητές γαιών.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας καθώς όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και οι δυνάμεις που επιχειρούν βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριοθέτησή της.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τέλος, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη 18 Ιουλίου για 6 περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Φωτά στην Πάρο – Καίει κοντά σε σπίτια – Εστάλη μήνυμα από το 112

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr