Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιές: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λευκόχωμα Λακωνίας

Πυρκαγιές: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λευκόχωμα Λακωνίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλες αναζωπυρώσεις στις πυρκαγιές σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λευκόχωμα Λακωνίας αντιμετωπίζουν ισχυρές πυροσβεστικές, επίγειες και εναέριες, δυνάμεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, την Πέμπτη στις 16.25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη, ενώ στις 17.40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.

Αναφορικά με τη φωτιά στη Λακωνία, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις δημιούργησαν νέα μέτωπα νοτιοανατολικά του οικισμού Λευκόχωμα και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στη Ρόδο, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλαπλές στον ορεινό όγκο κεντρικά του νησιού και επιχειρούν εκεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με περιφέρειες, δήμους, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών που δεν έχουν ελεγχθεί.

Οι συνθήκες πλέον γίνονται ακραίες και δημιουργούν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και επισήμανε ότι από σήμερα το μεσημέρι βρίσκονται στη χώρα μας 2 αεροσκάφη που αναμέναμε από τη χώρα του Ισραήλ.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο εκδήλωσής τους.

Όπως είπε, ο κ. Αρτοποιός, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας.

Συνεπώς, όπως ανέφερε, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα.

«Τονίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Φωτά στην Πάρο – Καίει κοντά σε σπίτια – Εστάλη μήνυμα από το 112

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr