Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταστράφηκε ο Βόλος κι ο Μπέος «απαντά» με χορούς και πανηγύρια

Καταστράφηκε ο Βόλος κι ο Μπέος «απαντά» με χορούς και πανηγύρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να συνέλθει από το δεύτερο χτύπημα μέσα σε τρεις εβδομάδες προσπαθεί ο Βόλος μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στη Μαγνησία, την Θεσσαλία και την βόρεια Εύβοια, ενώ δεν είχαν ακόμη αντιμετωπιστεί τα τεράστια προβλήματα από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος όπως αποκαλύφθηκε το πρωί της Παρασκευή 29/9 επιχειρεί να μειώσει το τεράστιο πολιτικό κόστος ενόψει εκλογών με «λάσπη και θεάματα», όπως εξαγγελία συναυλίας με Ρέμο, Αργυρό και άλλους και χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Αυτό, την ώρα που όπως είπε την Πέμπτη 28/9, η νύχτα προς Παρασκευή βρήκε χωρίς ρεύμα το 30% της πόλης, ενώ χωρίς νερό το 70%.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στα χωριά πέριξ της πόλης του Βόλου, όπου κατά τον ίδιο η υδροδότηση δεν πρόκειται να αποκατασταθεί για 7-10 ημέρες.

Τεράστιος είναι ο κίνδυνος για κατοικίες και πολυκατοικίες σε περιοχές όπου τα ορμητικά νερά «έσκαψαν» κυριολεκτικά δρόμους, όπως στην περίπτωση της σύνδεσης του Βόλου με τον Άνω Βόλο και το Πήλιο, που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ και ο φωτογραφικός φακός.

Αντίστοιχη εικόνα καταστροφής παρουσιάζουν και οι Αλυκές σε πολλά σημεία του οικισμού.

Η υπερχείλιση των τριών ποταμών που διασχίσουν τον αστικό ιστό, του Ξηριά, του Κραυσίδωνα και του Άναβρου, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, παρασύροντας γεφύρια και πνίγοντας ισόγεια και υπόγεια.

Κάτοικος της Μηλίνας περιέγραψε στο Action24 το πώς από τις αρχές του μήνα και το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel δεν έχει γίνει τίποτε για την αποκατάσταση των καταστροφών, δείχνοντας τα ερείπια του σπιτιού του μέσα στην νέα «κοίτη» του χειμάρρου που άνοιξαν τα νερά.

Η ανεπάρκεια δυνάμεων και μέσων του κρατικού μηχανισμού είναι εμφανής και στον Πλατανιά, όπου παραμένει σφηνωμένο σε μισοκατεστραμμένο κτίριο ένα λεωφορείο που παρασύρθηκε από τα νερά της κακοκαιρίας Daniel, πάνω από τρεις εβδομάδες πριν.

Τεράστιες είναι οι ζημιές και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας και στο Πήλιο.

Στην Άλλη Μεριά ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στα παραπάνω χωριά υπέστη σοβαρές καταστροφές, με την άσφαλτο να έχει καταρρεύσει μέσα στο ρέμα.

Ξανά υπέστη ζημιές και το εθνικό οδικό δίκτυο, όπως δείχνει η ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την ΠΑΘΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «για τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ προς Αθήνα, πραγματοποιείται αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με είσοδο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από την Χ/Θ 284+700 έως την Χ/Θ 291+750, λόγω φθοράς στο οδόστρωμα στη Χ/Θ 287 του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

»Τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Αλμυρό, θα εξέρχονται στον κόμβο Μικροθηβών, αριστερά στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων, δεξιά στον ανατολικό παράδρομο ΠΑΘΕ και εν συνεχεία μέσω δυτικού παραδρόμου ΠΑΘΕ έως τον Α/Κ Αλμυρού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία κτηνοτρόφων: Γέμισε η ελληνική αγορά με ρουμάνικα αρνιά ενόψει Πάσχα

Μητέρα στον Βόλο κατήγγειλε τον πρώην πεθερό της για βιασμό του 4χρονου γιου της

Λάρισα: Ένοχος 37χρονος καταστηματάρχης για την απόπειρα βιασμού υπαλλήλου

Αργιθέα: Λύθηκε το μυστήριο του ακέφαλου πτώματος ηλικιωμένης – Την αποκεφάλισε άγριο ζώο

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr