Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ύπατος του Σκωτικού Τύπου καταδικάζει «την κοροϊδία πολιτικών προσώπων με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις»

Ο Ύπατος του Σκωτικού Τύπου καταδικάζει «την κοροϊδία πολιτικών προσώπων με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σκωτικός Τύπος, δηλαδή οι ανώτεροι βαθμοί του Ελευθεροτεκτονισμού (Μασονία), καταδικάζει «κάθε μορφής διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις».

«Εκφράζω την ανησυχία μου για τις αναρτήσεις που κατευθύνονται προς την περιθωριοποίηση ή την κοροϊδία πολιτικών προσώπων με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις», αναφέρει ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τις αρχές της ισότητας, της αξιοπρέπειας και της αδελφοσύνης που πρεσβεύει ο ΑΑΣΤ και γενικότερα ο Τεκτονισμός», υπογραμμίζει και συνεχίζει:

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι πολιτικοί θα πρέπει να κρίνονται αποκλειστικά για την ικανότητα τους να διοικούν, την αξιοπιστία τους, την αφοσίωση στη Δημοκρατία και την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους.

»Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν είναι πάντα τόσο ιδανική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιδιώκουμε την ανώτερη αρχή της αξιοπρέπειας και της ισότητας για όλους.

Έλληνες υψηλόβαθμοί Ελευθεροτέκτονες του ΑΑΣΤ σε κοινή συνεδρίαση με Γάλλους αδελφούς τους αρχές Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

»Είναι ενδιαφέρον πως, ενώ ο ΑΑΣΤ και άλλες οργανώσεις ενθαρρύνουν την πνευματική ανάπτυξη, την αυτοβελτίωση και την αδελφοσύνη, υπάρχουν περιπτώσεις που άτομα μέσα στην κοινότητα μας δεν ανταποκρίνονται σε αυτές τις αρχές.

»Ο οποιασδήποτε χλευασμός είναι απαράδεκτος για τον κώδικα αξιών μας.

»Είναι σημαντικό για την οργάνωση να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει τα πάντα με ρεαλισμό, όχι μόνο για να διατηρήσει τον κοινωνικό της ρόλο αλλά και για να παραμείνει πιστή στις αρχές της.

»Επισήμως, ο ΑΑΣΤ θα πρέπει να καταδικάσει, και καταδικάζει, κάθε μορφής διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις.

»Σε μια εποχή όπου η κοινωνία γίνεται ολοένα και πιο διαφοροποιημένη, οι οργανώσεις που πρεσβεύουν την ισότητα και τον σεβασμό προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να πρωτοστατήσουν στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων», καταλήγει.

Μεγάλη Στοά και Ύπατο Συμβούλιο δεν είναι το ίδιο

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°- 3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της οικείας Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°- 33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°- 3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Η άλλη κύρια εξέλιξη είναι ο Τύπος της Υόρκης, που καθιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την ονομασία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1868, αφού η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας με απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου παραχώρησε σχετική άδεια στις 16 Φεβρουαρίου 1867 στο μέχρι τότε Διευθυντήριο, που διοικούσε από το 1864 τον υφιστάμενο Ελληνικό Τεκτονισμό (με πρώτες καταγεγραμμένες στοές στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Πάτρα, Σύρο, Λαμία και Άργος).

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη που ανυψώθηκε στον 33° βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο της Σκωτίας, με εξουσιοδότηση για την ίδρυση Υπάτου Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Το 1936, η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και εδρεύει μέχρι σήμερα στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, ενώ ο Σκωτικός Τύπος ήταν ο μόνος ενεργός Τεκτονικός Τύπος στην Ελλάδα μέχρι και το 1980.

Το Ύπατο Συμβούλιο για την Ελλάδα δέχεται μέλη, τέκτονες διδασκάλους, από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Που μπορείτε να βρείτε τον Σκωτικό Τύπο

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Εμμανουήλ Γερακιός

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών» και τα μέλη του συνεδριάζουν στο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, στη διεύθυνση Αβέρωφ 30 και Αχαρνών.

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) για 21/4: Παραμένουμε «συνεπείς υπερασπιστές του δικαίου και της αντίστασης κάθε είδους παρεμβάσεων που απειλούν τη Δημοκρατία»

Ζάκυνθος: Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τον Ανδρέα Κάλβο – Μεγάλο πλήθος Ζακυνθινών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr