Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλεκτρικό ρεύμα: Επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής – Αλλαγές στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής – Αλλαγές στο Κοινωνικό Τιμολόγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη τα νέα μέτρα για τη ρύθμιση της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ειδικότερα, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, στο οποίο θα συμπεριληφθούν και οι ενεργειακά «ευάλωτοι» καταναλωτές ενώ θα δημιουργηθεί και ένα πολυτεκνικό τιμολόγιο.

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα ισχύσουν οι τρεις κατηγορίες τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν διαμορφωθεί από τη ΡΑΑΕΥ.

Πρόκειται τα «πολύχρωμα» τιμολόγια με διαφορετική χρωματική σήμανση για κάθε κατηγορία.

Μπλε χρώμα για τα σταθερά τιμολόγια, πράσινο χρώμα για τα κυμαινόμενα τιμολόγια και πορτοκαλί χρώμα για τα τιμολόγια δυναμικής τιμολόγησης που αφορούν στους καταναλωτές με εγκαταστημένους έξυπνους μετρητές.

Πέραν αυτών των τριών τύπων τιμολογίων αναμένεται να ανακοινωθεί και η νομοθέτηση ενός ακόμη κυμαινόμενου τιμολογίου που θα ισχύει για το σύνολο των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και στο οποίο θα μεταπέσουν οι καταναλωτές που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαια προμήθειας.

Το κυμαινόμενο αυτό τιμολόγιο θα περιλαμβάνει ρήτρα αναπροσαρμογής που θα περιγράφεται στη νομοθετική ρύθμιση, θα βασίζεται σε μια ή περισσότερες μεταβλητές και θα έχει συγκεκριμένα όρια διακύμανσης.

Η νομοθέτηση ενός ενιαίου τιμολογίου που θα ισχύσει για όλους τους προμηθευτές επιλύει μεν το πρόβλημα της ΔΕΗ η πλειονότητα των πελατών της οποίας δεν έχουν σύμβαση προμήθειας, έχει όμως προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους ιδιώτες προμηθευτές που μιλούν για παραβίαση των όρων του ανταγωνισμού.

Στο πακέτο των μέτρων θα συμπεριλαμβάνεται και η αλλαγή του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του των καταναλωτών που αλλάζουν πάροχο χωρίς να εξωφλούν λογραισμούς τους.

Συγκεκριμένα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο προμηθευτής, στον οποίο ο καταναλωτής αφήνει πίσω του φεύγοντας για άλλον προμηθευτή ληξιπρόθεσμες οφειλές να μπορεί να ζητά την αποκοπή της ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Φωτιά οι τιμές των καυσίμων ενόψει Πάσχα – Πάνω από 2,20 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης και η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια τον Μάιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr