Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θα πάρουν επίδομα θέρμανσης όσοι ζεσταίνονται με ρεύμα

Πώς θα πάρουν επίδομα θέρμανσης όσοι ζεσταίνονται με ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα μέτρα θα αφορούν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και τη δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για τη θέρμανσή τους.

Ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση του κόστους της θέρμανσης, ειδικά αν αυτή η κρίση στη Μέση Ανατολή, οδηγήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών στην διεθνή τιμή του πετρελαίου.

Η απάντηση για τα μέτρα που θα αποφασιστούν συνδέεται με την πορεία της οικονομίας αλλά και με την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τη φετινή χρονιά. Προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής.

Πάντως τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι μιλούν για το ενδεχόμενο επέκτασης για ένα δίμηνο του market pass, όχι μόνο για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού.

Επίσης, για ένα νέο σχήμα επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ενδεχομένως για την έκδοση μιας νέας επιταγής ακρίβειας στις εξαιρετικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενόψει και των Χριστουγέννων.

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων στήριξής τους προκειμένου τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, θα δώσει έως το τέλος του μήνα η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλλακάκη.

Την εξαγγελία έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα μέτρα θα αφορούν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και τη δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για τη θέρμανσή τους.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι αντίστοιχα με εκείνα όλων όσοι λαμβάνουν επιδότηση και χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Σχετικά με το πώς θα διαπιστώνεται αν ένα νοικοκυριό χρησιμοποιεί το ρεύμα για θέρμανση, θα δίνεται το επίδομα μόνο για καταναλώσεις πάνω από ένα χρηματικό ποσό και θα γίνεται σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς.

Πρωταρχικός στόχος είναι να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία θα διαχωρισθούν από τα οικονομικά ευάλωτα.

Το «εργαλείο» με το οποίο θα εντοπίζονται οι ενεργειακά ευάλωτοι πολίτες έχει σχεδιαστεί, με βάση τις «βαθμοημέρες» και θα δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν μεγαλύτερες ενισχύσεις πολίτες που ζουν σε περιοχές όπου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρατηρούνται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα

Δικαίωμα ενίσχυσης θα έχουν οι άγαμοι με εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, το οποίο θα αυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά.

Επίσης, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Παρόμοια με το υφιστάμενο επίδομα θέρμανσης θα είναι και τα όρια της ενίσχυσης, ξεκινώντας από τα 100 και φτάνοντας τα 800 ευρώ κατά μέγιστο.

Το ποσό του επιδόματος θα προκύπτει και πάλι με βάση το καθεστώς των βαθμοημερών (όπως ακριβώς και στο υφιστάμενο επίπεδο), ώστε να αυξομειώνεται ανάλογα με την περιοχή και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν.

Επίσης, και αυτή τη φορά θα προσαυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου κατά 20%.

Πηγή: ienergeia.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr