Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΓΣΕΕ: 140,7% αύξηση στους πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο – Προκλητικές συμπεριφορές από τα Funds

ΓΣΕΕ: 140,7% αύξηση στους πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο – Προκλητικές συμπεριφορές από τα Funds
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αύξηση κατά 140.7% παρουσίασαν οι πλειστηριασμοί σε ένα χρόνο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στη NaftemporikiTV. Παράλληλα ο κ. Ραυτόπουλος κατήγγειλε την προκλητική συμπεριφορά των funds, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

Αρχικά ο ο πρόεδρος της ΕΕΚΕ αναφέρθηκε στην περίπτωση μίας ηλικιωμένης συνταξιούχου, με προσωρινή σύνταξη 301, 57 ευρώ, που ζει σε = χωριό παραμεθορίου νησιού, και η Ένωση κατάφερε να της διαγράψει μεγάλο μέρος του δανείου της. Όπως είπε, η γυναίκα είχε ένα υπόλοιπο καταναλωτικού δανείου 28.104 ευρώ, που είχε πάει σε ένα fund, το οποίο με την σειρά του το έδωσε σε ένα πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο που ήθελε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσημείωση του σπιτιού της, μια κατοικία – καλύβι όπως το αποκάλεσε.

«Μας εξουσιοδότησε, προκειμένου να δούμε πώς μπορεί αυτό το δάνειο να εξοφληθεί. Αυτό το οποίο κάναμε με επιμονή και πολύ μεγάλη υπομονή, είναι να καταφέρουμε να διαγράψουμε το 65,84% του δανείου της, και από 28.104 ευρώ, να κατέβει στα 9.600 ευρώ, το οποίο θα εξοφλήσει σε 120 μήνες, με μηνιαία δόση των 80 ευρώ».

Κατόπιν ο κ. Ραυτόπουλος, αναφέρθηκε σε δανειολήπτρια που ζήτησε να πληρώσει το 50% του δανείου της, για να κάνει νέα ρύθμιση στο υπόλοιπο ποσό. Όπως αποκάλυψε της ζήτησαν επιπλέον 12.000 ευρώ, για το επιτόκιο από το οποίοι θα κέρδιζαν, αν η γυναίκα το πλήρωνε κανονικά.

Τέλος, διηγήθηκε την περιπέτεια δανειολήπτη ο οποίος, αφού εξόφλησε το δάνειο, ζήτησε το χαρτί της αποπληρωμής. Μετά από μεγάλη χρονική καθυστέρηση , πήγε στον Τειρεσία, για να ελέγξει ότι έχει «καθαρίσει», όπου ανακάλυψε ότι δεν έχει βγει από την «μαύρη λίστα» γιατί χρώσταγε ένα ευρώ. Σε ερώτηση του προς το fund, έμαθε πως αυτό το 1 ευρώ είχε γίνει 11 ευρώ, συν τα δικαστικά έξοδα άλλα 83 ευρώ, είχε δημιουργηθεί νέα οφειλή 94 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Ένωση, από το 2010 βοηθάει κόκκινους δανειολήπτες, ώστε να βρεθεί λύση και να αποφευχθούν πλειστηριασμοί.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Στέφανος Κασσελάκης: Διαθέτει το πατρικό του σπίτι στην Ιωάννα Κολοβού μετά την έξωση

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

Απίστευτη υποκρισία: Η κυβέρνηση σταματάει τους πλειστηριασμούς στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr