Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνής αμνηστία: Μην απαξιώνετε όλες τις ΜΚΟ

Διεθνής αμνηστία: Μην απαξιώνετε όλες τις ΜΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Αμνηστία,

Τους κινδύνους από τη συλλήβδην απαξίωση όλων των ΜΚΟ μέσω μιας γενικευμένης ρητορικής που έχει δημιουργηθεί από την δράση πολύ συγκεκριμένων ΜΚΟ επισημαίνει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι απαραίτητη η υπεράσπιση της συλλογικής δράσης πόσο μάλλον “σε μια κοινωνία όπου θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα συρρικνώνονται καταιγιστικά, όπου γιγαντώνεται η κρατική και η ρατσιστική βία, αυξάνονται οι διακρίσεις εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και καταστέλλεται η διαμαρτυρία και η διεκδίκηση, είναι απαραίτητη και ζωτικής σημασίας η υπεράσπιση της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης από όλους και όλες”.

Εν μέσω του ορυμαγδού των τελευταίων ημερών αναφορικά με την καταγγελλόμενη δράση ελληνικών ΜΚΟ, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας επισημαίνει τον κίνδυνο απαξίωσης συλλήβδην όλων των ΜΚΟ μέσω μιας γενικευτικής ρητορικής.

Σε μια κοινωνία όπου θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα συρρικνώνονται καταιγιστικά, όπου γιγαντώνεται η κρατική και η ρατσιστική βία, αυξάνονται οι διακρίσεις εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και καταστέλλεται η διαμαρτυρία και η διεκδίκηση, είναι απαραίτητη και ζωτικής σημασίας η υπεράσπιση της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης από όλους και όλες.

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, με εθελοντική, ακτιβιστική δράση και θεσμική πίεση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως επί σχεδόν 40 χρόνια, δεν λαμβάνει χρήματα από κυβερνήσεις ή διακυβερνητικούς οργανισμούς.

Οι οικονομικοί πόροι του τμήματος προέρχονται από τις συνδρομές και τις δωρεές χιλιάδων υποστηρικτών του ανά την Ελλάδα, οι οποίοι δείχνουν σταθερή πίστη στο έργο του και συνεχίζουν να το στηρίζουν ακόμα και σε μια περίοδο πρωτοφανούς φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, μέλος ενός παγκοσμίου κινήματος με πάνω από μισό αιώνα ζωής, συνεχίζει το δύσκολο έργο του για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τη στήριξη καθημερινών ανθρώπων, υποστηρικτών, εθελοντών και ακτιβιστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και πέρα από τα σύνορά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Διεθνής Αμνηστία: Δικαιοσύνη για το ναυάγιο της Πύλου – Σοβαρές αμφιβολίες για τις ελληνικές προθέσεις

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέτει σε κίνδυνο τους άμαχους

Διεθνής Αμνηστία: Εγκλήματα πολέμου και φρικαλεότητες στο Αφγανιστάν όταν κατέρρεε η κυβέρνηση

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Εμπραχίμ Ραϊσί νέου Προέδρου του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr