Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Στην Αμφίπολη είναι ο Αλέξανδρος ή ο Ηφαιστίωνας”

“Στην Αμφίπολη είναι ο Αλέξανδρος ή ο Ηφαιστίωνας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H γνωστή αλλά και αμφιλεγόμενη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ εξέφρασε τις πρώτες σκέψεις για την εύρεση του σκελετού στην Αμφίπολη, στον Τύμβο Καστά, μέσω twitter.

Η Ντόροθι Κινγκ αναφέρει πως η αποτέφρωση ήταν ο κανόνας για την αρχαία Μακεδονία, υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της Βεργίνας, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι μόνο δύο πτώματα ταριχεύθηκαν, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα (σ.σ. Μακεδονία): ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίωνας». Παραβλέπει, προφανώς, ότι ούτε η Ολυμπιάς, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδου, δεν αποτεφρώθηκε.

twitter-2

Το ενδιαφέρον της 39χρονης αρχαιολόγου προσελκύουν, επίσης, τα ευρήματα από το διάκοσμο που βρέθηκε στον τάφο στην Αμφίπολη, για τον οποίο η ίδια σημειώνει ότι πιθανότατα πρόκειται για σαρκοφάγο, παρά για ένα «απλό κουτί με κόκαλα και τέφρα». Ας την ενημερώσει κάποιος ότι η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι υπήρχε ξύλινο φέρετρο.

twitter-1

Επίσης, η Ντόροθι Κινγκ σημειώνει ότι, το γεγονός πως βρέθηκαν οστά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο νεκρός να είχε καεί στην πυρά καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η πυρά στην αρχαιότητα δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα όπως σήμερα κατά την καύση των νεκρών, οπότε παρέμεναν ορισμένα οστά ακέραια».

Ας την ενημερώσει (πάλι) κάποιος τη γνωστή αρχαιολόγο ότι βρέθηκε ολόκληρος σκελετός, γιατί κάνει “αρχαιολογία” της πλάκας μέσω twitter…

Να επισημάνουμε ότι η Ντόροθι Κινγκ στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί το Βρετανικό Μουσείο, στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, την αποκαλούν κοροϊδευτικά “κυνηγό θησαυρών” και το μεγαλύτερο κατόρθωμά της είναι ότι αρνήθηκε να φωτογραφηθεί γυμνή στο Playboy. Πρόκειται περί σούργελου, δηλαδή, που θα ήθελε να είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς… Επίσης, είναι 39 χρονών και ξανθιά…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr