Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: “Ο τάφος ανήκει σε άνδρα και στρατηγό”

Αμφίπολη: “Ο τάφος ανήκει σε άνδρα και στρατηγό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη, επιμένει στην αρχική της άποψη ότι ο νεκρός που βρέθηκε στον τάφο ήταν επιφανής στρατηγός.

“Μακεδόνας στρατιωτικός ήταν ο ένοικος του τάφου”, αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη της Κατερίνας Περιστέρη, η οποία απορρίπτει τις θεωρίες για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και για τη μητέρα του Ολυμπιάδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Τετάρτη στο μουσείο στην Αμφίπολη, για την ανακάλυψη του σκελετού στον τύμβο Καστά, η Κατερίνα Περιστέρη εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο τάφος ανήκει σε άνδρα, στρατηγό, ενώ φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται τη θεωρία ότι ο τάφος θα μπορούσε να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο ή στη μητέρα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε δάσκαλος για σεξουαλική παρενόχληση 10χρονης μαθήτριας

Στη Θεσσαλονίκη το C-130 με τις σορούς των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ

Θεσσαλονίκη: Την δολοφονία 46χρονης ομολόγησε 52χρονος, ερευνάται η εμπλοκή του και στον θάνατο 41χρονης

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό βρέφος τριών μηνών

Δήλωσε τον Λόφο Καστά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πάρει αγροτική επιδότηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr