ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Κατερίνα Περιστέρη, Μακεδονία, Μακεδονικός Τάφος, Μέγας Αλέξανδρος, Τύμβος Καστά,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη, επιμένει στην αρχική της άποψη ότι ο νεκρός που βρέθηκε στον τάφο ήταν επιφανής στρατηγός.
“Μακεδόνας στρατιωτικός ήταν ο ένοικος του τάφου”, αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη της Κατερίνας Περιστέρη, η οποία απορρίπτει τις θεωρίες για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και για τη μητέρα του Ολυμπιάδα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Τετάρτη στο μουσείο στην Αμφίπολη, για την ανακάλυψη του σκελετού στον τύμβο Καστά, η Κατερίνα Περιστέρη εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο τάφος ανήκει σε άνδρα, στρατηγό, ενώ φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται τη θεωρία ότι ο τάφος θα μπορούσε να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο ή στη μητέρα του.























































