ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Αυστραλία, Μακεδονία, Μακεδονικός Τάφος, Μέγας Αλέξανδρος, Σέρρες, Σκελετός, Τύμβος Καστά,


















































Ο Φαραντούρης «βυθίζει» τον τουρκικό πειρατικό αλιευτικό στόλο - Η Κάλλας και η Κομισιόν μαζί του
Η Σαουδική Αραβία προετοιμάζεται για χερσαία και θαλάσσια επίθεση κατά των Χούτι στην Υεμένη
Θέουτα: 34 παράνομοι μετανάστες νεκροί - Τι προκάλεσε την παράνομη «μεταναστευτική πλημμύρα»
Θέουτα: Περίπου 49.000 παράνομοι μετανάστες «άλωσαν» τον ισπανικό θύλακα - Οι δομές έχουν καταρρεύσει
Ήλιδα: Αρχαία κειμήλια των Ολυμπιακών Αγώνων επιχειρείται να εντοπισθούν μετά από 2.500 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μεγάλη δημοσιότητα δίνουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στα νέα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη.
«Με κομμένη την ανάσα η Ελλάδα ενημερώθηκε πως σε τάφο της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε σκελετός που ίσως δώσει απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα» μετέδωσε το κανάλι «7». Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πάντως ότι «θεωρείται απίθανο στον τάφο αυτό να έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος».
Το ABC στο δικό του ρεπορτάζ υπογραμμίζει με τη σειρά του ότι «ίσως τα οστά που βρέθηκαν, να λύσουν το μεγάλο μυστήριο. Δηλαδή ποιος είχε ταφεί στην Αμφίπολη». Αναφέρεται ακόμα πως το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του.
Με την σειρά του το κανάλι FOX News συμπληρώνει πως «ο τάφος έχει συληθεί αλλά οι κλέφτες άφησαν πίσω τα οστά του νεκρού και αυτό ίσως βοηθήσει τους αρχαιολόγους να βρουν απαντήσεις».
Σε όλες τις αναφορές σημειώνεται ότι «σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις είναι σχεδόν βέβαιο πως ο τάφος ανήκει σε επιφανή Μακεδόνα».























































