ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίχως καράβια η Σαντορίνη – Μόνο αεροπλάνα

Δίχως καράβια η Σαντορίνη – Μόνο αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες συνεχίζεται αδιάκοπα, με τη Σαντορίνη να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Πάνω από 12.000 έχουν φύγει από τη Σαντορίνη τις τελευταίες ημέρες, οι 4-4.500 με αεροπλάνα και οι υπόλοιποι με πλοία της γραμμής.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν την Τετάρτη 5/2 επιτείνουν την κατάσταση.

Ισχυροί άνεμοι πλήττουν τη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να αποχωρήσουν μπορούν να ταξιδέψουν αποκλειστικά αεροπορικώς.

Στο αεροδρόμιο του νησιού, πάντως, η επιβατική κίνηση παραμένει χαμηλή.

Το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ertnews, παρουσίασε δύο πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας.

Το ευνοϊκό σενάριο προβλέπει κορύφωση των σεισμών με μέγιστο μέγεθος 5,5 Ρίχτερ, χωρίς ιδιαίτερες καταστροφές.

Το ακραίο σενάριο κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 6 – 6,2 Ρίχτερ, που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις.

Αν και το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού –υπεύθυνο για τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ το 1956– παραμένει ανενεργό, ο κ. Λέκκας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού.

Όπως ανέφερε, δεκάδες ρήγματα μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού ενεργοποιούνται σταδιακά, αυξάνοντας την πιθανότητα νέας δόνησης.

Η πολιτεία, σύμφωνα με τον καθηγητή, βρίσκεται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ακολουθώντας το ακραίο σενάριο, παρότι η πιθανότητα εκδήλωσής του είναι μικρή.

Η διάρκεια της σεισμικής δραστηριότητας

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι η σεισμική ακολουθία ενδέχεται να διαρκέσει για εβδομάδες, όπως είχε συμβεί στο Αρκαλοχώρι, όπου η διαδικασία αποφόρτισης κράτησε πάνω από έναν χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο – Η δήλωση Τραμπ

Αερομεταφορές: «Φτερά» κάνουν εκατομμύρια θέσεις λόγω ενεργειακής ασφυξίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr