ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Έλληνες μπορούν να αναπνεύσουν με ανακούφιση, καθώς ο «θερμικός θόλος» που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος της Ευρώπης με ακραίους καύσωνες, δεν αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα.
Η ενίσχυση του μελτεμιού τις επόμενες ημέρες θα διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε ανεκτά επίπεδα, παρά μια μικρή άνοδο που αναμένεται μετά τις 7 Ιουλίου.
Η πορεία του καιρού στην Ελλάδα: Ανακούφιση από το μελτέμι
Την Τετάρτη 02/07, η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, καθώς το μελτέμι δυναμώνει, προσφέροντας μια ανάσα δροσιάς.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, αναμένονται μικρής διάρκειας βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα βουνά της Πίνδου.
Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και την Πέμπτη 03/07, με τοπικές νεφώσεις, ενώ την Παρασκευή 04/07 αναμένεται μικρή άνοδος του υδραργύρου.
«Ο πολυσυζητημένος “θερμικός θόλος” που φέρνει καύσωνα σε πολλές χώρες στην Ευρώπη δεν αναμένεται να απασχολήσει την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Αρνιακός.
Πρόσθεσε δε, ότι μετά τις 7 Ιουλίου, «το μελτέμι θα σταματήσει κάποια στιγμή, θα ανέβει ο υδράργυρος, θα πλησιάζει τους 39 με 40, αλλά κάνα δυο μέρες.
»Αυτή η εμμονική τάση του καύσωνα στην Ευρώπη δεν θα έρθει στην Ελλάδα, διότι θα έχουμε ευτυχώς το μελτέμι».
Προς μικρή άνοδο θερμοκρασίας και νέα υποχώρηση
Το Σαββατοκύριακο, η ένταση του μελτεμιού θα περιοριστεί σταδιακά, με αποτέλεσμα μια ανοδική τάση του υδραργύρου τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο κ. Αρνιακός εκτίμησε ότι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές, πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα.
Ωστόσο, η υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται και πάλι από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, συγκεκριμένα από Πέμπτη-Παρασκευή και μετά.
Ο ίδιος κατέληξε καθησυχαστικά: «Πάντως μεγάλης διάρκειας καύσωνας δεν φαίνεται τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Ελλάδα».
Η Ευρώπη δοκιμάζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα
Ενώ η Ελλάδα αποφεύγει τον καύσωνα, μεγάλα τμήματα της Ευρώπης βρίσκονται υπό αυστηρές προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς το πρώτο ευρωπαϊκό κύμα καύσωνα συνεχίζεται.
Αυτή η κατάσταση εγείρει εκ νέου σοβαρές ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις ευρύτερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Χαρακτηριστικό είναι το τραγικό περιστατικό στην Ισπανία, όπου το καταλανικό πυροσβεστικό σώμα ανακοίνωσε την Τρίτη 01/07 ότι εντόπισε δύο πτώματα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην επαρχία Λέριδα της Καταλονίας, περιοχή που πλήττεται σφοδρά από τον καύσωνα.
Λίγες ώρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός δίχρονου αγοριού, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο επί ώρες μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, εκτεθειμένο στον ήλιο, στην πόλη Βαλς, βόρεια της Ταραγόνας.































































ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

































