ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλιαγμένη: Εντοπίστηκε νεκρός ο 34χρονος δύτης στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

Βουλιαγμένη: Εντοπίστηκε νεκρός ο 34χρονος δύτης στο «Πηγάδι του Διαβόλου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βουλιαγμένη, Δύτης,

Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, την Τετάρτη 25/03, η σορός του 34χρονου δύτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο «Πηγάδι του Διαβόλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος, άνω των 15 μέτρων, γεγονός που δεν επέτρεψε την άμεση ανάσυρσή της από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αποφάσισε να βουτήξει για μια υποθαλάσσια εξερεύνηση μαζί με έναν συνάδελφό του, ο οποίος επέστρεψε μόνος του στην επιφάνεια και ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες Αρχές για την πιθανότητα ο φίλος του να παγιδεύτηκε στο εσωτερικό του υποθαλάσσιου σχηματισμού.

Η θαλάσσια περιοχή στο «πηγάδι του διαβόλου» είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της, ενώ το 1978 είχαν χάσει εκεί τη ζωή τους δύο Αμερικανοί δύτες και οστά τους εντοπίστηκαν δέκα χρόνια μετά.

Από τότε είχαν τοποθετηθεί στο σημείο σίδερα και πλέγματα στα 120 μέτρα βάθος για να αποτραπεί άλλη τραγωδία, αλλά πλέον αυτά έχουν σκουριάσει κάνοντας δυνατή τη διέλευση, όπως και έγινε.

Στις έρευνες συμμετείχαν έμπειροι δύτες και διασώστες, οι οποίοι έκαναν διαδοχικές συσκέψεις και ανέλυαν κάθε λεπτομέρεια πριν από κάθε βουτιά.

Οι ειδικές ομάδες καταδύονταν με εξειδικευμένο εξοπλισμό προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν κάθε σπιθαμή του βυθού.

Στο σημείο, μεταξύ άλλων, υπήρχε δύναμη του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η βρετανική κυβέρνηση λέει «όχι» στην οριστική επιστροφή τους στην Ελλάδα

Ίλιον: Συνελήφθη 18χρονος που μαχαίρωσε τον 61χρονο πατέρα του

Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά παραίτηση Μενδώνη – Ακυρώθηκαν οι δύο σκανδαλώδεις διαγωνισμοί του υπουργείου Πολιτισμού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Επικίνδυνες ώρες για την Αθήνα

Εξερράγησαν γκαζάκια στο γραφείο του Πλεύρη στο Κολωνάκι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr