ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIR Αθηνών, Αιγαίο Πέλαγος, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Τουρκία,


















































Φλέγεται ξανά ο Κόλπος: Ανταλλαγή στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
Αλέξης Τσίπρας: «Η ΕΛ.Α.Σ. της Ελλάδας» - «Σύμβολό μας είναι η πατρίδα μας. ΕΛ.Α.Σ. είναι το όνομά μας»
«Κακά δαιμόνια» έχουν παρεισφρήσει στο «μόρφωμα» της Καρυστιανού - Ήρθε η ώρα του «εξορκισμού»
Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, αντέχει ακόμη η ΝΔ, πέφτει συνεχώς το ΠΑΣΟΚ
Έρχεται στην Ελλάδα το ισχυρό κύμα καύσωνα που «καίει» την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία κλιμακώνει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο, στέλνοντας οπλισμένα μαχητικά F‑16 και αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας σε παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών και του ελληνικού εναέριου χώρου.
Συγκεκριμένα, ένα ζεύγος οπλισμένων F‑16 και ένα ATR‑72 προχώρησαν την Τετάρτη 13/05 σε συνολικά 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά F‑16 πραγματοποίησαν 2 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 2 παραβάσεις του FIR, ενώ το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR‑72 ευθύνεται για τις υπόλοιπες 3 παραβάσεις.
Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια ελληνική πρακτική, χωρίς να αναφερθούν εμπλοκές.























































